Verkkokaupan kasvu lisää koivuvanerin kysyntää

Vaneria pakettiautojen seiniin.

Ilmoitus

Kasvavalla verkkokaupalla on vaikutuksia myös muille teollisuuden aloille, kuten esimerkiksi paperiteollisuudelle. Keväällä kirjoitimme kuinka paperi- ja kartonki-koneiden valmistaja Valmetin tilauskanta on kasvanut kiinalaisen nettikaupan ansiosta. Nyt myös Metsä Wood ilmoittaa verkkokaupan kasvun lisäävän koivuvanerin kysyntää. Yritys avasi keskiviikkona uuden koivuvaneritehtaan Viron Pärnuun.

- Kaupungistuminen ja verkkokaupan kasvu lisäävät koivuvanerin kysyntää. Rakentaminen lisääntyy pääasiassa kaupungeissa, joissa rakentajat tarvitsevat kestävää mutta kevyttä koivuvaneria betonimuotteihin. Verkkokauppa lisää tuotteiden kuljetusta kaupunkialueilla. Tähän tarkoitukseen tarvitaan pakettiautoja, joissa koivuvaneria käytetään tavaratilojen seinissä ja lattioissa. Raskaampien ajoneuvojen ja junien valmistajat taas tarvitsevat mittatilaustyönä tuotettua ja luotettavasti toimitettua koivuvaneria omiin vastaaviin tarpeisiinsa, Metsä Wood ilmoittaa tiedotteessa.

LUE MYÖS: Verkkokauppa kasvaa – Stora Enso harkitsee jättiinvestointia Ouluun

Ohut ja kestävä lattia

Metsä Woodin uusi koivuvaneritehdas Pärnussa, Virossa, avattiin virallisesti keskiviikkona. Täyden kapasiteettinsa saavutettuaan tehdas tuottaa 50 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa. Pärnun tehtaan erikoisuus on suurten vanerilevyjen valmistus.

- Kevyissä kuljetusajoneuvoissa, kuten pakettiautoissa, yhdestä jatkuvasta vanerilevystä tehty lattia on ohuempi mutta kestävämpi kuin kahdesta vanerilevystä liittämällä tehty lattia. Raskaampiin ajoneuvoihin ja juniin Metsä Wood valmistaa tuotteita mittatilaustyönä teollisessa mittakaavassa, yritys ilmoittaa.

Betonirakentamisessa koivuvanerin käyttö valumuoteissa tehostaa työtä sekä säästää aikaa ja rahaa. Erityisesti betonimuotteihin suunnitellut koivuvanerin pinnoitteet takaavat sileän lopputuloksen ja ovat helposti puhdistettavia ja kestäviä. Levyjä voidaan käyttää useita kertoja, mikä on myös taloudellisesti tehokasta.

 

Ilmoitus