MobilePay: Jo yli kaksi miljoonaa käyttäjää Suomessa

Lähes puolet kaikista yli 15-vuotiaista suomalaisista käyttää MobilePay-sovellusta.

Mobiilimaksamisen suosio on lähtenyt Suomessa hurjaan kasvuun. MobilePay raportoi tänään lähetetyssä tiedotteessa, että pelkästään viime vuonna sovellukseen rekisteröityi kaikkiaan lähes 400 000 uutta käyttäjää. Eniten mobiilimaksamisen suosio on noussut verkkokauppaostoksilla, mutta yhä useampi suomalainen hoitaa myös laskujen maksun ja sovellusmaksamisen puhelimen kautta. Käteisen käyttäminen on laskussa.

MobilePay kertoo edelleen, että rekisteröityneiden käyttäjien joukossa on havaittavissa myös tasaantuminen ikäjakaumassa. Aikaisemmin palvelu on ollut suosittu nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa, mutta nyt MobiiliPayn asiakkaiksi on liittynyt uusia käyttäjiä eri ikäryhmistä.

Ilmoitus

Eniten MobiiliPayta käyttävät 20-29-vuotiaat - koko ikäryhmästä jopa 78 prosenttia. Sen jälkeen eniten käyttävät 30-39-vuotiaat, joista 66 prosenttia on rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi.

Diginatiiveille mobiilimaksut ovat luonnollinen asia, mutta myös vanhemmat ikäluokat ovat havainneet sen helpoksi ja turvalliseksi. 40-49-vuotiaista suomalaisistakin yli puolet on rekisteröitynyt MobilePayn käyttäjäksi. Yli 50- ja myös yli 60-vuotiaiden joukossa käyttäjien määrä on tasaisessa kasvussa.

MobilePay lanseerattiin Suomessa jo vuonna 2013 ja vuodesta 2018 se on toiminut omana osakeyhtiönä. Vuodesta 2018 MobilePayta tarjoavien yritysten määrä on ollut kasvussa.

Kesällä 2021 MobilePay liittyi yhteen suomalaisen Pivon ja norjalaisen Vippsin kanssa ja kun yrityskauppa on saanut Euroopan komission hyväksynnän, yhtiö on yksi Euroopan suurimmista pankkiomisteisista mobiilimaksamisen palveluntarjoajista, MobilePay kirjoittaa. 

Kahden miljoonan käyttäjän merkkipaalu on meille tärkeä saavutus. Se tukee tavoitettamme mahdollistaa mutkaton mobiilimaksukokemus kaikille suomalaisille, sillä tulevaisuudessa maksaminen tulee siirtymään entistä enemmän mobiiliin. Tulevan yhdistymisen myötä pyrkimyksenä on luoda Euroopan paras ja kattavin digitaalinen lompakko, sanoo MobilePayn Suomen maajohtaja Perttu Kröger.