Zalando avaa Vapauden Vaatekaapin Helsingin keskustaan

Helsinki Priden pääyhteistyökumppani Zalando avaa Senaatintorin laitaan Vapauden Vaatekaapin.

Zalando kertoo tänään, että Vapauden Vaatekaappi on turvallisempi tila, jossa jokaisella on paitsi vapaus olla, myös ilmaista itseään aivan kuten haluaa. Zalandon myös virtuaalisesti saavutettava tapahtuma- ja kohtaamispaikka on avoinna Pride-viikolla 7.-12-9.
Zalando kuvaa vaatekaappiaan piilopaikan sijaan turvasatamana.

Meillä jokaisella tulisi olla vapaus olla ja ilmaista itseämme kuten haluamme, myös pukeutumisessa. Valitettavasti kaikilla ei silti ole mahdollisuutta itseilmaisuun pelotta. Moni meistä joutuu rajoittamaan pukeutumistaan, sukupuolen tai tyylin ilmaisuaan ilkeiden katseiden ja syrjivän puheen takia. Moni harkitsee päivittäin miten tulla nähdyksi turvallisesti, kuinka avoin itsestään voi olla ja kenelle. Kaapit kuuluvat vaatteille, mutta ne tuovat myös meille monista välttämätöntä turvaa, täsmentää Pride Helsinki -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Ilmoitus

Viikon aikana Vapauden Vaatekaappia isännöivät suomalaisiin esikuviin lukeutuvat Kelet, Tuure Boelius, Kevin Koho ja Pehmee. Zalando lupaa, että tiedossa on ainakin intiimi konsertti sekä muotinäytös ja niihin voi osallistua myös Priden IG-liven kautta. Esikuvat jakavat ajatuksiaan olemisen vapaudesta ja keskustelevat tästä aiheesta sosiaalisessa mediassa viikon aikana.

Vapaus olla merkitsee mulle onnellisuutta. Kun on itse ollut joskus lukossa itsensä kanssa ja kun siitä vapautui, niin se vaikutti kokonaisvaltaiseen onnellisuuteen. Siksi vapaus merkitsee niin paljon. Tyyli on keskeinen osa itseilmaisua. Sanotaan, että vaatteet värittää kantajansa, mutta itse ajattelen, että kantaja värittää vaatteensa. Vaatteilla ei ole sukupuolta, Vapauden Vaatekaapin tiistain ohjelmaa isännöivä Tuure Boelius sanoo Zalandon tiedotteessa.

Muotinäytöksen vaatteet, tai Vapauden Vaatekaappi, löytyvät myös Zalandon samannimisestä valikoimasta, jossa on unisex-vaatteita.

Vapauden vaatekaapin ohjelma striimataan Pride-viikon ajan kello 19 alkaen Priden IG-livessä.