Budbee paljastaa fossiilivapaat lukunsa – ensimmäisenä alalla

”Budbeen Suomen toimitukset ovat täysin fossiilivapaita ja uusiutuvia kaikilla toimintaketjun osilla”.

Ruotsalainen start up Budbee, joka on noussut suureen suosioon myös Suomessa, kertoo tänään alansa ensimmäisenä fossiilivapaat lukunsa. Samalla yhtiö haastaa myös muut logistiikka-alan toimijat tekemään näin. 

Läpinäkyvyys on yksi ydinarvoistamme, ja siksi julkaisemme tiedot polttoainetyypistä jakeluketjun jokaisessa vaiheessa. Pitäisi olla oikeastaan itsestään selvää, että ne, jotka suhtautuvat vakavasti ympäristötavoitteisiinsa, ovat vastuussa koko ketjusta. Haastamme kaikki Suomen lähettiyritykset julkaisemaan lukunsa, jotta kauppiaat ja asiakkaat voivat tehdä valveutuneita päätöksiä, Budbeen toimitusjohtaja Pontus Håstlund sanoo.

Ilmoitus

Budbee on omalta osaltaan siirtynyt fossiilittomiin kuljetuksiin asteittain. Ensimmäisenä se aloitti fossiilittomat kuljetukset lajittelukeskuksesta asiakkaan kotiin. Tämä tavoite oli saavutettu viime vuoden huhtikuussa, jonka jälkeen myös linjaliikenne lajittelukeskusten välillä saavutti tämän statuksen. Nyt myös liikenne verkkokauppojen välillä on fossiilivapaata eli Budbeen toimitukset ovat kaikilta osin fossiilittomia. 

Olemme tehneet kovasti töitä tämän eteen, ja se on ollut mahdollista lajittelukeskusten ympäristöystävällisten aurinkokennojen avulla, sekä lisäämällä sähköautojen ja omien uusiutuvan HVO100-polttoaineen tankkausasemiemme määrää. Budbeen kautta jokainen voikin valita kotiinkuljetuksen puhtaalla omallatunnolla, Pontus Håstlund kommentoi tiedotteessa.

Budbee toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi Tanskassa, Hollannissa ja Belgiassa. Toimitukset tehdään kotiin tai Budbee Boxiin. Budbeen pakettiautomaatteja eli Boxeja on Suomessa tällä hetkellä noin 320 kappaletta muun muassa Uudellamaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. 

 

Alla tiedot siitä miltä Budbeen polttoaineen tyyppi näyttää jakelureittiä kohden Suomessa:

Kotiinkuljetus (viimeinen maili) Prosenttiosuus
Tavallinen bensa/diesel 0
HVO100 (biodiesel) 98 %
Sähköauto 2 %
Sähköpyörä 0
Budbee Box (viimeinen maili)
Tavallinen bensa/diesel 0
HVO100 (biodiesel) 100 %
Sähköauto 0
Sähköpyörä 0
Nouto varastolta
Tavallinen bensa/diesel 0
HVO100 (biodiesel) 100 %
Sähköauto 0
Sähköpyörä 0
Linjaliikenne
Tavallinen bensa/diesel 0
HVO100 (biodiesel) 100 %
Sähköauto 0
Sähköpyörä 0

(Lähde: Budbee)