RELEX Solutions keräsi 500 miljoonan euron rahoituksen

”Kyseessä on historian suurin suomalaisen kasvuyhtiön keräämä rahoituskierros”.

Suomalainen kulutustavaroiden toimitusketjuoptimoinnin globaali markkinajohtaja RELEX Solutions on kerännyt 500 miljoonan euron jättirahoituksen. Johtavana sijoittajana on Blackstone Group International Partners.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että rahoitus tullaan suuntaamaan pilvipohjaisen, tekoälyä hyödyntävän järjestelmän jatkokehittämiseen. Yhtiö kertoo, että järjestelmä auttaa vähittäiskauppaa ja kuluttajatuotteiden tuottajia vähentämään hävikkiä, kustannuksia ja turhaa työtä automatisoimalla ja optimoimalla toimitusketjun ohjausta, myymälätilan käyttöä ja työvoiman suunnittelua.

Ilmoitus

RELAX aikoo palkata satoja uusia työntekijöitä tuotekehitystiimiinsä Suomessa ja kansainvälisesti pitääkseen paikkansa alan keulalla.

Kuluttajatuotteiden toimitusketjuja on ohjattu vakiintuneiden toimijoiden vanhentuneella teknologialla. Meidän nopea kasvumme markkinajohtajaksi on osoitus alan valmiudesta muutokseen. Olemme ylpeitä saadessamme Blackstonen ja heidän huippuasiantuntijuutensa mukaan osaksi seuraavaa kehitysvaihettamme, jossa lisäämme entisestään investointeja teknologiseen kehitykseen. Tällä menemme kohti visiotamme aidosti kokonaisvaltaisesta toimitusketjujen ohjauksesta, RELEXIN toimitusjohtaja ja perustajajäsen Mikko Kärkkäinen kertoo.

RELEXin järjestelmä luo datan ja algoritmien avulla tarkkoja ennusteita tuotteiden menekistä. Ennusteiden ja jatkuvasti päivittyvien myynti-, varasto- ja toimitustietojen perusteella järjestelmä auttaa toimitusketjun kaikkia osapuolia tekemään parempia päätöksiä nopeammin. Vähittäiskauppiaat pystyvät optimoimaan tavaravirtojaan, tuotteiden varastointia ja hyllytystä sekä myymälätilan käyttöä niin että kuluttajille pystytään varmistamaan tuotteiden hyvä saatavuus ja tuoreus ilman ylimääräisiä kustannuksia. Tuottajat, kuten Atria ja Lumene, voivat tarkempien menekkiennusteiden avulla paremmin ennakoida kysyntämuutoksia ja suunnitella tuotantonsa sen mukaisesti, RELEX selvittää. 

Blackstonella on huomattavasti kokemusta vähittäismyynti- ja toimitusketjun suunnittelun markkinasta. Olemme seuranneet RELEXin kasvua markkinoiden johtavaan asemaan tarkasti. RELEXin kyky luoda tuottoa asiakkailleen lyhyessä ajassa ja asiakkaiden positiivinen palaute kiinnittivät huomiomme. Blackstonen pääoman, osaamisen ja globaalin verkoston avulla RELEX voi vakiinnuttaa asemansa markkinajohtajana sekä laajentaa tuoteportfoliotaan, Blackstone Growthin Euroopan sijoitustoimintaa johtava Paul Morrissey kommentoi.

RELEX Solutions työllistää yhteensä yli 1 300 työntekijää, joista Suomessa työskentelee noin 700. Vuonna 2021 RELEX kasvatti asiakasmääräänsä yli 350 yritykseen. RELEXin asiakkaisiin kuuluvat maailmalla esimerkiksi Bed, Bath & Beyond, WHSmith, sekä PetSmart ja Suomessa muun muassa S-ryhmä, Suomalainen Kirjakauppa, Musti ja Mirri, Atria, Saarioinen ja Apetit. Yrityksellä on toimistoja Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa, Singaporessa ja Hong Kongissa.