Muotikaupoille avattiin maksuton neuvontapalvelu – ”tavoitteena kasvattaa ja kehittää”

Muotikauppa murroksessa -neuvontapalvelu avittamaan Etelä-Suomessa toimivia muotikauppiaita.

Muotiala digitalisoituu ja erilaiset vastuullisuustoimet ovat ajankohtaisia. Monen kauppiaan mielestä kehityksessä mukana pysyminen saattaa kuitenkin olla haastavaa, koska aika ja usein myös resurssit ovat tiukilla. Muotikaupan ja kauppiaiden etuja ajava Fashion Finland haluaa auttaa asiassa ja on avannut ilmaisen palvelun ”Muotialan muodonmuutos”, josta yrittäjät voivat hakea tukea toimintaansa. 

Fashion Finland kertoo, että idea neuvontapalvelusta syntyi yrittäjien tarpeista, sillä ala on murroksessa ja korona on lisännyt haasteita entisestään. Muotialan yrittäjät näkevät esimerkiksi verkkokaupan potentiaalisena keinona kasvattaa liiketoimintaa, mutta he tarvitsevat apua sen perustamiseen. Yrittäjät kaipaavat niin ikään rahoitusmahdollisuuksiin ja markkinointiin liittyvää apua.

Ilmoitus

Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelun kattoteemat ovat vastuullisuus, digitalisaatio, rahoitus sekä kasvu ja kansainvälistyminen. Palvelu sisältää myös teemoihin liittyviä tietopaketteja ja oppaita. Tarjolla on myös henkilökohtaista neuvontaa asiantuntijoilta, ja osaamista syvennetään erilaisten tapahtumien ja koulutusten muodossa. 

Neuvontapalveluiden piiriin voi ilmoittautua mukaan pienet ja suuret toimijat. Yrityksen kokoon tai liikevaihtoon liittyen ei ole rajoituksia. Tavoitteenamme on tarjota relevanttia apua ja tukea mahdollisimman monenlaisille yrittäjille lähtötilanteesta riippumatta, ja sen myötä edistää koko alan toimintaa Suomessa, hankintajohtaja Karri Jalkanen sanoo ja jatkaa:

Meillä on vilpitön halu kehittää ja kasvattaa muodin alaa Suomessa ja tarjota yrittäjille konkreettista apua. Projekti on merkittävä sekä muotikauppiaille että yhteiskunnalle laajemmin tarkasteltuna, sillä ala on merkittävä työllistäjä Suomessa. Lisäksi muoti on osa kulttuuria ja koko Suomen tunnettuutta ja brändiä. Haluamme edesauttaa uusien menestystarinoiden syntymistä, sillä potentiaalia Suomessa riittää

Neuvontapalvelu on avoinna kaikille Etelä-Suomen alueella toimiville muotikauppiaille ja se avattiin joulukuussa 2021. Neuvontapalveluiden täysin maksuton toteuttaminen on mahdollista, sillä Hämeen ELY-keskus ja Euroopan kulttuurirahasto tukevat projektia.

Fashion Finland kertoo asiasta tiedotteessa.