Kiinalainen verkkokauppa lisää Valmetin kartonkikoneiden tarvetta

Alkuvuoden tulos silti odotettua heikompi.

Ilmoitus

Sellu-, paperi- ja energiateollisuuden teknologia- ja automaatiotoimittaja Valmetin liikevaihto laski alkuvuonna 15 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 26 miljoonasta eurosta, kertoo Kauppalehti. Syynä tähän olivat yhtiön kiinalaisen alihankkijan toimitusvaikeudet.

Toimitusvaikeudet koskivat vain yhtä pohjoismaista projektia ja Valmetin koko vuoden tulosohjeistus pysyy ennallaan.

- Projekti on nyt aikataulussa eikä se myöskään tarkoittanut kiinalaisten toimittajien toimitusvaikeuksia yleisesti, Valmetin sijoittajasuhdejohtaja Calle Loikkanen kertoo lehdistötiedotteessa.

Kartonki- ja paperikoneisiin investoidaan

Kiinalainen nettikauppa kasvattaa koko ajan kartonkipakkausten tarvetta, jonka johdosta asiakkaat investoivat edelleen kartonki- ja pehmopaperikoneisiin. Valmetin laitepuolelle Kiina onkin tärkeä vientimarkkina.

Tilauskanta oli alkuvuonna 126 miljoonaa euroa korkeampi kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Valmetin liikevaihdosta vajaat 20 prosenttia tulee Kiinasta ja 17 prosenttia Pohjois-Amerikasta.

Markkinanäkymät ennallaan

Lyhyen ajan markkinanäkymät ovat pysyneet ennallaan. Valmet kertoo tiedotteessaan, että markkinanäkymät ovat hyvät palvelu-, kartonki ja paperi-, pehmopaperi- sekä automaatiomarkkinoilla. Sen sijaan energiassa näkymät ovat tyydyttävät ja sellussa heikot.

Huhtikuussa Valmet kertoi kehittävänsä Fortumin kanssa teknologiaa, jolla voidaan tuottaa lignoselluloosaperäisiä korkean lisäarvon polttoaineita, kuten liikennepolttoaineita tai bionesteitä. Yhtiöt ovatkin päättäneet siirtyä suuremman mittakaavan kokeisiin saatuaan projektin edellisestä vaiheesta hyviä tuloksia.

Ilmoitus