Jari Litmanen markkinoimaan ruotsalaisia painopeittoja

Myynyt 300 000 peittoa 1,5 vuodessa - viime vuoden pehmeä, mutta sitäkin painavampi paketti naapurimaassa.

Painopeittoja myyvä Cura of Sweden kertoo tänään aloittaneensa yhteistyön jalkapallolegenda Jari Litmasen kanssa Suomessa, Virossa ja Hollannissa. Painopeiton suosio Suomessa on kovassa kasvussa.

Rehellisesti sanottuna en olisi uskonut, että peitolla voisi olla näin suuri merkitys uneeni. Painopeitto on auttanut minua nukkumaan paremmin, ja haluan auttaa muita kokemaan saman. Tiedän, kuinka tärkeää uni on ihmisen hyvinvoinnille, Litmanen kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Cura of Swedenillä on riveissään useita kuuluisuuksia, kuten ex-NHL-tykki Börje Salming, entinen huippu-uimari Emma Igelström sekä hiihtäjä Marit Bjørgen, joka on myös mitalien määrässä talviolympialaisten menestynein urheilija.

Cura of Sweden panostaa tutkimukseen, ja Suomessa yritys tekee yhteistyötä unitutkija, professori Partisen kanssa. Tällaiset asiat ovat minulle merkityksellisiä ja haluan olla mukana tässä uudessa ja mielenkiintoisessa jutussa, Litmanen jatkaa.

Professori Markku Partinen on neurologian erikoislääkäri ja spesialisoitunut unilääketieteeseen.

Tutkimukset osoittavat, että painopeitto on useissa tapauksissa auttanut uniongelmista kärsivää henkilöä. Ruotsissa painopeittoja on käytetty 15 vuotta terveydenhuollossa muun muassa ylivilkkaille lapsille ja muistisairaille. Olemme myös Suomessa aloittamassa kliinistä tutkimusta painopeiton vaikutuksista ja odotamme mielenkiinnolla tuloksia uniterveyden kohentumisesta. Painopeiton käyttö on lupaava ja vaaraton metodi paremman unen saavuttamiseksi, ja haluamme tutkia sitä vielä enemmän, Partinen kertoo.

Painopeiton hyödyistä puhutaan paljon ja tutkimuksen mukaan sen ansiosta erittyy enemmän kosketushormoni DPTS:tä. 90 prosenttia henkilöistä, jotka omasta mielestään nukkuvat hyvin kokevat painopeiton parantavan unenlaatua vielä entisestään.

 

1,5 vuotta – 300 000 peittoa

Ja tämä näkyy myyntiluvuissa. Cura of Sweden, joka perustettiin vasta vuonna 2017, kertoo myyneensä Ruotsissa 300 000 painopeittoa vain 1,5 vuoden aikana. Viime vuonna tuote oli naapurimaan suosituin joululahja ja Cura of Swedenin peitto löytyi esimerkiksi hintavertailusivusto Pricerunnerin listan sijoilta 2 ja 6 ennen joulua 2019.

Cura of Sweden kertoo tiedotteessa, että 1,7 miljoonaa suomalaista kärsii huonosta unenlaadusta. Ruotsissa sama luku on yli 3 miljoonaa ja noin miljoona ruotsalaista ja sadattuhannet suomalaiset hoitavat ongelmaa lääkkeillä.

Ilmoitus

Cura of Sweden aikoo järjestää lähiaikoina Suomessa myös Nuku Hyvin-keskuteluohjelman, jossa mukana ovat nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, näyttelijä Satu Silvo, muusikko Raakel Lignell ja Jari Litmanen.