Posti ja Bring yhteistyöhön Ruotsissa ja Tanskassa

”Suomalaisille verkkokaupoille uusia, toivottuja palveluita”.

Posti kertoo tänään tarjoavansa suomalaisille verkkokaupoille uusia kansainvälitymismahdollisuuksia Ruotsissa ja Tanskassa, kun se tiivistää yhteistyötä Norjan Postin omistaman Bringin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että helmikuusta alkaen ruotsalais- ja tanskalaiskuluttajat voivat tilata suomalaisyritysten tuotteita noutopisteiden lisäksi suoraan kotiin. Ruotsissa myös kotilavakuljetukset ovat mahdollisia. Posti raportoi asiasta tiedotteessa.

Olemme iloisia, että yhteistyömme Bringin kanssa syvenee ja voimme tarjota suomalaisyrityksille monipuoliset jakeluratkaisut Ruotsissa ja Tanskassa. Erityisesti kotiinkuljetusten kysyntä on pandemian aikana kasvanut, ja näyttää siltä, että muutos on pysyvä, Postin Paketti ja verkkokauppa-liiketoimintaryhmän johtaja Arttu Hollmérus sanoo.

Ilmoitus

Posti on jo aiemmin hyödyntänyt Bringin palveluita Pohjoismaissa. Bringillä on Ruotsissa ja Tanskassa noin 3000 noutopisteen verkosto. 

Meille Bringillä on erittäin tärkeää etsiä jatkuvasti uusia toimintatapoja ja joustavia toimitusvaihtoehtoja. Siksi onkin hienoa, että voimme kuljettaa toimituksia naapurimaiden verkkokaupoista, sanoo Bringin kumppanijohtaja Lena Hillring.

Naapurimaiden aktiivisuus verkko-ostoksissa on Suomea korkeammalla tasolla: Ruotsissa 62 prosenttia kuluttajista on ostanut viime viikon aikana verkosta, kun suomalaisista vain 28 prosenttia on tehnyt verkko-ostoksia viime viikon aikana. 

Suomalaisista verkko-ostajista noin kolmannes (31 %) arvioi lisänneensä vuonna 2021 verkko-ostamista selvästi tai jonkin verran. Ruotsissa vastaava luku on paljon isompi, sillä miltei joka toinen on lisännyt nettishoppailua. Tiedot selviävät Postin Kantar TNS:llä teettämästä Suuri verkkokauppa 2021 ‑tutkimuksesta.

Bring panostaa kuljetuksissaan fossiilittomiin kuljetuksiin ja suurissa kaupungeissa kaikki jakelu on päästötöntä. Yli puolet kaikista Bringin kotiinkuljetuksista on fossiilittomia. Bring aikoo toimia Ruotsissa ja Tanskassa kokonaan fossiilittomasti vuoteen 2025 mennessä.

Postin kirjoittaa, että sen tavoitteena on olla nollapäästöinen omassa toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä.