Lyko poistaa fossiilisella polttoaineella kulkevat kuljetukset valikoimastaan – jättiläiset pois

”Näen sen meidän velvollisuutenamme”.

Kauneustuotteisiin erikoistunut ja myös Suomessa toimiva Lyko kertoo lopettavansa kaikki fosiilisilla polttoaineilla kulkevat toimitukset naapurimaassa Ruotsissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa toimitukset asiakkaille kulkevat niiden partnereiden kautta, jotka tarjoavat fossiilittomia kuljetuksia. 

Ei mitään bla, bla, bla… haluamme tehdä muutosta ja fossiilittomat kuljetukset Ruotsissa ovat tänä päivänä mahdollisia, kiitos nopean kehityksen monilla kuljetusfirmoilla. Näemme sen velvollisuutenamme liittää se kaikkiin asiakastoimituksiimme Ruotsissa, Tom Thörnblom, kommunikaatio- ja kestävyyspäällikkö Lykolla, sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Jatkossa naapurimaassa kuljetuksia tarjoavat muun muassa Budbee ja muutamat muut paikalliset toimijat samalla kun jättiläiset, kuten PostNord ja Schenker poistuvat valikoimasta.

He eivät voi taata fossiilittomia kuljetuksia koko matkalle varastosta asiakkaalle. Samalla monet pienet toimijat ovat olleet todella positiivisia, kun olemme kertoneet suunnitelmistamme ja sanoneet suoraan, että he haluavat olla tässä mukana, Tom Thörnblom kertoo Ehandelin sisarsivustolle.

Ehandel ei ole kysynyt onko Lykolla samanlaisia suunnitelmia Suomen osalta. Ruotsin puolesta he sanovat tavoittavansa 99,8 prosenttia kotitalouksista ja yhtiö kuvailee tätä ”ok toimitusvaihtoehdoksi”.

Tällä hetkellä asia koskee kuljetuksia loppuasiakkaalle.

Entäpä sitten jos kuorma-auto harjoaa kesken matkan ja se joudutaan kuitenkin tankkaamaan fossiilisella polttoaineella? Tästä tulee sakkoja ja he maksavat 500 kruunua (noin 50 euroa) luonnonsuojeluyhdistykselle.