Stockmann: ”Vahvan käänteen vuosi”

Tulos koheni loppuvuonna.

Stockmannin liikevaihto vuonna 2021 kääntyi voitolle. Konsernin liikevaihto loka-joulukuussa 2021 oli 277,5 miljoonaa euroa edellisvuoden 232 miljoonaan euroon verrattuna. Kasvua oli 17,2 prosenttia vertailukelpoisille valuuttakursseilla. Oikaistu liiketulos ponkaisi 29,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta -3,3 miljoonan euron tappiosta.

Koko vuoden liikevaihto laskeutui 899 miljoonaan euroon edellisvuoden 790,7 miljoonasta eurosta ja nousua oli 11,2 prosenttia vertailukelpoisilla valuuttakursseilla. Oikaistu liiketulos oli 68,3 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden vastaava tulos oli -12,3 miljoonaa euroa. 

Ilmoitus

Stockmann-konsernin viimeinen vuosineljännes oli vahva jatkuvasta COVID-19-pandemiasta huolimatta. Oikaistu liiketulos parani 32,9 miljoonaa euroa. Koko vuoden oikaistu liiketulos parani 80,5 miljoonaa euroa ketterän koronavirustilanteeseen sopeutumisen, tehostuneen myynnin ja tehokkaiden markkinointitoimien ansiosta, toimitusjohtaja Jari Latvanen kirjoittaa raportissa ja jatkaa:

Lindex menestyi hyvin ja sen viimeisen neljänneksen oikaistu liiketulos parani 9,4 miljoonaa euroa. Lindexin koko vuoden 2021 oikaistu liiketulos 80,3 miljoonaa euroa oli yhtiön historian paras. Myös Stockmann-divisioonalla oli hyvä viimeinen vuosineljännes. Oikaistu liiketulos oli 23,8 miljoonaa euroa. Koko vuoden oikaistu liiketulos parani 38,3 miljoonaa euroa, mutta oli edelleen negatiivinen haastavan alkuvuoden vuoksi. Koronaviruspandemia hankaloitti kansainvälistä logistiikkaa ja vähensi asiakasvirtoja merkittävästi vuoden 2021 aikana. Asiointi tavarataloissa ja muotimyymälöissä kuitenkin piristyi vuodesta 2020, ja myös verkkokauppa jatkoi voimakasta kasvuaan vuonna 2021.

Yrityssaneerauksessa olevan Stockmannin tulosennuste vuodelle 2022 on niin liikevaihdon kuin oikaistun liiketuloksen suhteen on positiivinen, edellyttäen, ettei merkittäviä koronarajoituksia ole tiedossa.