Dronetoimituksien kaupunki – toimittaa 4500 kertaa viikossa

Ohittaa nyt 100 000 tilauksen rajapyykin.

Vähän aikaa sitten Ehandel kirjoitti Amazonin brittiläisestä droneohjelmasta eikä aikaakaan kun Googlen sisaryhtiö Wing kertoo aivan päinvastaisen uutisen. Wingillä on ollut droneohjelma lähes kahden vuoden ajan Loganissa Australiassa ja nyt, hetkellä millä hyvänsä, se ohittaa 100 000 toimituksen rajan.

Kyseessä on todelliset toimitukset kaupungin asukkaille ja tämän lisäksi Wing on tehnyt satoja tuhansia testilentoja.

Ilmoitus

Logan on Australian nopeiten kasvavia kaupunkeja ja olemme investoineet voidaksemme laajentaa ja palvella 19 lähiötä, joiden kaikkinen asukasluku on yli 110 000 ihmistä. Loganin asukkaat ovat vastanneet tähän ja tilanneet joka viikko tuhansia toimituksia lennokkien avulla ja kaupunki on vahvasti sitä mieltä, että he ovat maailman dronepääkaupunki, Wing kirjoittaa blogikirjoituksessa.

Loganin asukkaat vastaanottavat Wingin aukioloaikoina tilauksen joka 30. sekunti, droonin kautta, ja esimerkiksi elokuun ensimmäisen viikon aikana he lensivät miltei 4500 tilausta.

Wingillä on testejä kautta maailman ja he ovat nyt ylittämässä 100 000 asiakkaan rajan. Yhtiö pitää kuitenkin toimintaa Loganissa aivan erityisenä.

Se mikä erottaa toiminnan Loganissa eri testeistä ja yrityksistä, jotka ovat meneillään eri puolilla maailmaa, paitsi sen tilausvolyymi, myös että se on livenä, automatisoitu ja on-demand-palvelu, Wing sanoo ja selittää asiaa vielä lisää:

Kun tilaus tulee sisään Wingin systeemi lähettää parhaan koneen suorittamaan tilauksen joltakin Wingin asemalta. Sen jälkeen systeemimme käyttää dataa ympäristöstä - Wingin ohjelma tekee 15 miljoonaa simulaatiota joka päivä analysoidakseen sään ja maaston muutoksia, stressitestaamme toimitussysteemiämme ja parannamme reittejämme jatkuvasti - luodaksemme sopivan, optimaalisen tien dronelle sinne missä asiakas on valinnut vastaanottaa tilauksen, joko kotona tai joissakin tapauksissa toimistossaan.

Wing on muun muassa lähettänyt jo yli 10 000 kupillista kahvia ja 1200 tilausta grillattua kanaa Loganin asukkaille.

Ja yhtiöllä on tuulta purjeessa, koska se lupaa pian jännittäviä uutisia koskien uusia kaupunkeja, partnereita ja uutta tekniikaa.

Suomessa Fazer kertoi aiemmin tänä vuonna pilotoivansa drone-toimituksia Helsingin Vuosaaressa. Ilmojen halki saattoi tilata vaikkapa leipomon herkkuja tai lounaan.

Ilmoitus