Vain kaksi prosenttia käyttää Alexaa verkko-ostosten tekoon

Mieluummin kysytään säätiedotuksia tai kuunnellaan musiikkia.

Digitaaliset avustajat tulivat markkinoille pari vuotta sitten, jolloin tuntui, että hypetyksellä ei ole rajaa. Amazonin Alexan ja Googlen Google Homella yksityishenkilöiden oli määrä selviytyä lähes kaikista toimistaan – ei vähintään verkko-ostosten teosta. Mutta ainakin viimeksi mainittu ei ole mennyt aivan odotusten mukaisesti.

Ilmoitus

Uutissivusto The Information kertoo, että ainoastaan kaksi prosenttia Amazonin ääniavustaja Alexan omistavista on käyttänyt sitä tänä vuonna ostosten tekoa varten. Amazon on kuitenkin myynyt 50 miljoonaa Alexa-yksikköjä, joten sillä on kuitenkin tehty jonkin verran ostoksia.

90 prosenttia ei käytä uudestaan

90 prosenttia niistä, jotka ovat käyttäneet Alexaa ostosten tekoa varten, on kokeillut sitä vain kerran ja ostaneet ensisijaisesti tuotteita kuten talouspaperia tai pesuainetta. Tavallisempaa on kuitenkin, että Alexa-käyttäjät ottavat avukseen digitaalisen avustajan kyselläkseen verkkokauppatilauksestaan, jonka ovat tehneet kännykällä tai tietokoneella.

Vaikka ääniavusteisella ostostenteolla on vielä matkaa täyteen potentiaaliinsa, Google Homen tai Alexan käyttäjät hyötyvät fiksuista avustajistaan muulla tapaa. The Informationin mukaan avustajia käytetään musiikin kuunteluun tai säätiedotusten kyselyyn.

Lue myös: https://ehandel.fi/amazonin-puheassistentti-nauhoitti-perheen-keskustelun/