Oriolan omistama apteekkiketju automatisoi paketoinnin

Nelinkertaistaa pakkauskapasiteetin ja vähentää ilman sekä täytemateriaalin määrää paketeissa.

Oriola kertoi vähän aikaa sitten investoivansa uuteen logistiikkakeskukseen Ruotsissa. Se palvelee yhtiön omistaman Kronans Apotek-ketjun verkkokauppatilauksia.

Kronans Apotek kertoo nyt tiedotteessa, että se automatisoi pakkauskoneensa keskusvarastollaan. Automatisoidut koneet paketoivat neljä kertaa nopeammin kuin aikaisemmin.

Ilmoitus

Kone sopeuttaa niin ikään paketin koon sen sisällön mukaan.

Ylimääräiset pakkaukset ja isommat paketit nostavat pakkaus- ja kuljetuskustannuksia. Se iso määrä ilmaa, mitä kuljetetaan ympäriinsä on myös ympäristön kannalta erittäin huono asia. Automatisaatio, jonka teemme nyt pakkauslinjallamme tehostaa tuotantoa suurempaan kapasiteettiin ja parantaa asiakaskokemusta, koska vähennämme niin ilman kuin täytemateriaalin määrää paketissa, Kronans Apotekin interim COO Hannes Hasselrot sanoo vapaasti suomennettuna tiedotteessa.

Automatisoidun paketointiprosessin avulla, mikä on nyt käytössä muutaman viikon pilotin jälkeen, voi käsitellä 1600 tilausta tunnissa. Yhtiön mukaan he voivat tämän avulla lähettää 30 prosenttia vähemmän täytemateriaalia ja ilmaa pakettien mukana.