Oriola investoi uuteen verkkokauppavarastoon Ruotsissa

Rakennustyöt alkavat syksyn 2021 aikana.

Oriola kertoo tänään verkkokaupan kasvattavan osuuttaan Ruotsin apteekkimarkkinasta. Vuoden 2021 alkupuoliskolla verkkokaupan osuus koko Ruotsin apteekkimarkkinan myynnistä oli 18 prosenttia. Yhtiö aikoo nyt tukea verkkoliiketoimintansa kasvua naapurimaassa ja investoi uuteen verkkokauppavarastoon, joka palvelee Oriolan omistaman Kronans Apotek-ketjun kuluttaja-asiakkaita. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa.

Verkkoliiketoimintamme kasvoi 85 prosenttia vuonna 2020 ja tavoitteemme on jatkaa nopeaa kasvua. Saavuttaaksemme aseman yhtenä apteekkimarkkinan parhaana verkkokaupan toimijana tarvitsemme lisää varastokapasiteettia. Uusi investointi mahdollistaa myös parempien prosessien luomisen verkkokaupan optimoimiseksi ja tukee liiketoiminnan kannattavaa kasvua, Oriolan toimitusjohtaja ja väliaikainen Consumer-liiketoiminta-alueen johtaja Elisa Markula kertoo.

Ilmoitus

Uusi 15 000 neliömetrin varasto nousee nykyisen varaston kanssa samalle paikkakunnalle Enköpingiin Tukholman pohjois-puolella. Varastoa on mahdollisuus laajentaa. Oriola vuokraa kiinteistön Logicenters-logistiikkayhtiöltä. Varaston rakennustyöt alkavat nyt syksyn aikana ja se valmistuu vuoden 2022 toisen vuosipuoliskon aikana. 

Oriola kertoo, että rakentamisessa noudatetaan kestävän rakentamisen BREEAM-mallia ja sertifiointia.