Clas Ohlsonin uudessa Lab Storessa ei käytetä käteistä

Opiskelijat mukana suunnittelussa.

Ilmoitus

Tänään torstaina avatussa (30.8)  Clas Ohlsonin Lab Storessa ei kaytetä lainkaan käteistä. Lab Store on testiympäristö, joka tarjoaa ratkaisuja opiskelijoiden koteihin. Suomen ensimmäinen Lab Store avattiin Aalto-yliopiston metroaseman yhteyteen avatussa A Bloc -kauppakeskuksessa.

LUE MYÖS: Clas Ohlsonin nettikauppa rajussa nousussa – kasvua 32 prosenttia heinäkuussa

Myymälän myyntipinta-ala on noin 200 m² ja se sijaitsee katutasossa. Tavallista Clas Ohlsonin myymälää pienempi myymälä sisältää kaiken, mitä opiskelijat tarvitsevat koteihinsa syksyn tullen, kun opinnot alkavat. Tuotevalikoima on suunniteltu opiskelijoiden tarpeisiin muun muassa tutkimalla, minkälaisia tuotteita ja palveluita opiskelijat tarvitsevat sekä analysoimalla opiskelijoiden ostoskoreja muutaman vuoden ajalta. Tuotevalikoimaa muokataan yhdessä opiskelijoiden kanssa ja se vaihtuu säännöllisesti sesonkien ja opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Tämän hetkisestä tuotevalikoimasta asiakas löytää kaikkea kotiin, opiskeluun ja vapaa-aikaan.

Kehitetään Aalto-yliopiston kanssa

Lab Storea halutaan kehittää jatkuvasti yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Myymälässä on tarkoitus järjestää asiakasiltoja ja luentoja yhdessä yliopiston kanssa, sekä mahdollistaa opiskelijoiden innovaatioprojekteja Clas Ohlsonin avulla.Lab Storen myymäläpäällikkö Petteri Kulpakko on innoissaan yhteistyöstä yliopiston kanssa:

- On hienoa, että voimme osallistua vaikkapa ylioppilaskuntien järjestämiin tapahtumiin. Menemme esimerkiksi myymään pyöräilytarvikkeita polkupyörähuutokaupan yhteyteen, ja vaatesuunnittelun opiskelijat voivat esitellä teoksiaan myymälän Compact Living -talossa, Kulpakko sanoo lehdistötiedotteessa.

Myymälään rakennettu Compact Living -talo on showroom-tyyppinen pienoiskoti, jossa esitellään käteviä ja tilaa säästäviä ratkaisuja opiskelijan kotiin.Lab Store toimii jatkuvasti testiympäristönä myös Clas Ohlsonin omille uudistuksille. Esimerkiksi myymälässä on pelkästään korttimaksumahdollisuus, eikä käteistä käytetä lainkaan. Digitaaliset hintakyltit on tuotu ensimmäisenä tähän myymälään. Koko laajan tuotevalikoiman voi tilata ilmaiseksi suoraan myymälään jo avauksesta alkaen. Lokakuusta alkaen asiakkailla on mahdollisuus myös tilata suurin osa tuotevalikoimasta noudettavaksi saman päivän aikana ilmaiseksi myymälästä.

Uusia myymälöitä

Clas Ohlsonilla on Suomessa tällä hetkellä 40 myymälää ja verkkokauppa, ja kasvu jatkuu edelleen. Seuraavaksi Helsingin Hakaniemeen avataan Lab Store 11.9., Kalasataman Rediin myymälä 20.9.2018 ja Pasilan Triplaan myymälä syksyllä 2019.

Ilmoitus