Amazonin shoppailujuhla ei sujunut täysin mutkattomasti

Lakkoja ja verkkosivusto nurin.

Amazonin maanantaina alkanut ja 36 tuntia kestänyt shoppailujuhla ei sujunut täysin moitteettomasti. Osittain hyviäkin uutisia saatiin, ainakin Amazonin perustajan Jeff Bezosin mielestä. Hänestä tuli maailman rikkain mies 150 miljardin dollarin omaisuudella, kun Amazonin pörssiarvo nousi. Bezosin omaisuus lyö kaikki aikaisemmat ennätykset.

Ilmoitus

Amazonin verkkosivusto kaatui hetki sen jälkeen kun Prime Day käynnistyi ja sen sijaan moni asiakas sai tutustua verkkokaupan ”Dogs of Amazon” –sivuun, joka esitetään Amazonin virhesivustona. Amazon myönsi ongelmat sivuston kanssa, mutta totesivat samalla myyneensä alennuspäivän ensimmäisenä tuntina enemmän kuin viime vuonna samaisena aikana.

Lakkoja Saksassa, Puolassa ja Espanjassa

Kerroimme aikaisemmin jo lakosta Amazonin keskusvarastolla Espanjassa ja lakot laajenivat myös muihin maihin. Ammattiliitto ja varastotyöntekijät Saksassa ja Puolassa liittyivät espanjalaisten kamppailuun ja aloittivat myös omat lakkonsa.

- Viesti on selvä – kun verkkokauppajätti rikastuu, säästetään rahaa työntekijöiden terveyden kustannuksella, saksalaisen ammattiliitto Verdin edustaja Stefanie Nutzenberger toteaa.

Amazonin mukaan vain pieni osa yrityksen 12 000 työntekijästä Saksassa lakkoili eikä Amazon usko, että lakot vaikuttaisivat Prime Dayn ostosten toimituksiin. Yritys myös toisti aikaisemman kommenttinsa siitä, että heidän mielestään työntekijöiden työehdot ovat kilpailukykyisiä.

Lue myös: https://ehandel.fi/ammattiliitto-kaski-lakkoilemaan-kesken-amazonin-omaa-shoppailujuhlaa/