Ammattiliitto käski lakkoilemaan kesken Amazonin omaa shoppailujuhlaa

Rankaisee työnantajaa kesken alennusmyyntien.

Amazon aloitti tänään shoppailujuhlansa nimeltä Prime Day. Päivä on hyvin paljon samanlainen kuin Black Friday ja verkkokauppajätti tarjoaa asiakkailleen tänä vuonna jopa miljoonia tarjouksia ympäri maailman.

Ilmoitus

Juuri sopivasti shoppailupäivän alettua espanjalainen ammattiliitto CCOO käski jäsenensä lakkoon Madridissa. Noin tuhat varastotyöntekijää verkkokaupan jakelukeskuksessa Madridissa lakkoilevat nyt keskiviikkoon saakka. Prime Day kestää 36 tuntia, joten on hyvin selvää, että ammattiliitto haluaa aiheuttaa hallaa Amazonille.

Etuja työntekijöille

Varastotyöntekijät eivät ole ilmeisesti tyytyväisiä olosuhteisiinsa ja samankaltainen lakko pidettiin Madridissa maaliskuussakin. Valitukset ovat myös samat, joissa keskittyminen on huonoissa olosuhteissa ja suuremmissa työmäärissä.

Amazon ei ole asiasta samaa mieltä, vaan painottavat antavansa työntekijöilleen hyvät sopimukset.

- Amazonin kokonaiskorvaukset Madridissa ovat logistiikka-alueen kovimmassa kastissa ja perustuvat sekä pohjapalkkaan että kattavaan etupakettiin: yksityinen sairausvakuutus, yritys-eläkesuunnitelma, henkivakuutus, henkilökuntaetuja ja Career Choice –ohjelma, josta työntekijät voivat saada rahoitusta aikuiskoulutukseen, Amazonin edustajan kerrotaan kertoneen CNBC:lle.

Amazon huomauttaa myös, että he ovat investoineet 1,1 miljardia euroa Espanjaan sekä luoneet 2 00o vakinaista työpaikkaa aloitettuaan maassa vuonna 2011.