Amazon vastaa häirikkömyyjästä: ”Meillä on myyjäkäytännöt”

”Teemme nopeita toimenpiteitä, jos joku rikkoo käytäntöjämme”.

Ehandel kirjoitti viikonloppuna Swelockersin erikoisesta ostokokemuksesta Amazonin ruotsalaissivustolla, kun myyjä käytännössä alkoi häiriköidä ostajaa saadakseen tämän perumaan tilauksensa. Syynä tähän oli spekulaatioiden mukaan ne rangaistukset, joita Amazon jakaa myyjille, jotka peruvat markkinapaikan kautta tulleet tilaukset.

Me Ehandelilla kysyimme Amazonilta millaisia seurauksia tilauksia peruuttavat myyjät saavat. Kysyimme myös saavatko myyjät ottaa asiakkaaseen yhteyttä muuten kuin virallisten Amazon-kanavien kautta.

Ilmoitus

Suojataksemme niin asiakkaita kuin myyjiä, meillä on myyjäkäytännöt, jotka kaikki myyjät hyväksyvät ja teemme nopeita toimenpiteitä, jos rikkoo näitä, mukaan lukien poissulkeminen sivustolta tai myyjäetuuksien poistaminen. Otamme tämän vastuun vakavasti, mittaamme tarkasti päätöksen ja yritämme pitää korkean tason, Nick Chaplin, Amazonin Senior Manager Consumer PR EU:ssa sanoo Ehandelille antamassaan lausunnossa.

Amazon ei vastaa suoraan kysymyksiin, mutta rivien välistä voi lukea, että tapauksen käytös ei ole ok. Verkkokauppias ei kiellä tätä tapausta. Amazon ymmärtää myös valta-asemansa ja  huomauttaa, että on olemassa prosesseja, joiden avulla myyjät voivat kiistää väärät syytökset.

Meillä on valitusprosessi, jossa myyjä voi kertoa kuinka he voivat toimia estääkseen vastaavanlaiset tapaukset tulevaisuudessa tai kertoa meille, jos he ovat omasta mielestään seuranneet sääntöjä.

Kysyimme Amazonilta myös aikovatko he tehdä toimenpiteitä, ettei vastaavaa tapahdu uudestaan, mutta vaikuttaa, että he työskentelevät jo olemassa olevien sääntöjen pohjalta. Tämän lisäksi saimme perinteisen myyntipuheen, jossa nostetaan esille millä skaalalla Amazon työskentelee.

Pyrimme tukemaan miljoonia yrittäjiä ympäri maailmaa, jotka myyvät myymälämme kautta. Yli puolet Amazonissa myydyistä tuotteista tulee näiltä yrityksiltä ja ne ovat luoneet yli 900 000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti.