Yrityskaupat: Hobby Hall siirtyi pääomasijoitusyhtiö Mid Europa Partnersin omistukseen

Mid Europa Partners on saanut Pigun ja Hobby Hall Group OÜ:n osakkeiden ostoprosessin päätökseen – konsernista tulee Baltian alueen suurin verkkokauppatoimija.

Konsernin verkkokaupat toimivat neljässä eri maassa: Pigu.lt toimii Liettuassa, Kaup24.ee ja Hansapost.ee Virossa, 220.lv ja Xnet.lv Latviassa sekä Hobbyhall.fi Suomessa.

Yhtiö kertoo torstaina lähetetyssä tiedotteessa, että Pigu-konserni ja Hobby Hall Group OÜ:n yhdistyminen tarjoaa pohjoismaisille tavarantoimittajille erinomaisen mahdollisuuden saada tuotteensa myyntiin laajalle markkina-alueelle.

Ilmoitus

Ostoskäyttäytymisen muutos on kiihtynyt pandemia-aikana ja digitaalinen shoppailu on nyt normi. Yhdistymisen myötä meillä on mahdollisuus jatkaa investointeja verkkokaupan ja marketplacen jatkuvaan kehittämiseen sekä ekosysteemimme innovointiin, Kerim Turkmen, Mid Europa Partnersin osakas sanoo julkilausumassa.

Onnistuneen kaupan jälkeen aloitteilla on konserniin kuuluvien eri verkkokauppa-alustojen integrointi.

Usean laajan valikoiman verkkokaupan yhdistyminen antaa myös mahdollisuuden kasvattaa yhteistä valikoimaa merkittävästi, joten kuluttajien saatavilla on markkinoiden laajin tuotetarjooma. Myös investoinnit tekniseen infrastruktuuriin kasvavat, mikä parantaa asiakkaiden verkkokauppakokemusta merkittävästi, konsernin toimitusjohtaja Dainius Liulys sanoo.

Suomessa toimivan Hobby Hallin toimitusjohtajan, Janne Sorakiven mukaan, yhdistyminen tuo suomalaisyrityksille mahdollisuuden.

Uuden omistajan tuen ja osaamisen turvin voimme alkaa nopealla aikataululla rakentamaan modernia marketplace-verkkokauppakokonaisuutta, joka tuo tavarantoimittajille uuden ja joustavan vaihtoehdon tuotteiden jälleenmyynnille niin Suomessa kun lähimarkkinoillakin. Asiakkaillemme tämä tulee tarjoamaan ennennäkemättömän valikoiman kilpailukykyisiä tuotteita, Sorakivi sanoo.

Konsernin verkkokaupoissa vierailee lähes 145 miljoonaa kävijää vuositasolla ja myynnissä on yli 2 miljoonaa tuotetta.