YA: Joka kymmenes aikoo tehdä ostoksia verkkoapteekissa lähikuukausina

Ilmoitus

Suomessa verkkoapteekkien kasvu seuraa Ruotsia.

Yliopiston Apteekin mukaan reseptilääkkeiden ja muiden apteekkituotteiden verkko-ostaminen kasvaa Suomessa. Sen Taloustutkimuksella teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan 12 prosenttia suomalaisista aikoo tehdä ostoksia kotimaisessa verkkoapteekissa seuraavan puolen vuoden sisällä.

Yhä useampi kuluttaja haluaa hoitaa apteekkiostoksensa verkossa. Suomessa verkkoapteekkien kasvu seuraa Ruotsia, jossa verkon osuus apteekkien kokonaismyynnistä on jo 10 prosenttia.

Ilmoitus

Tutkimuksen mukaan 7 prosenttia suomalaista on viimeisen puolen vuoden aikana ostanut lääkkeitä tai muita apteekkituotteita suomalaisesta verkkoapteekista. Tulevan puolen vuoden aikana vastaavia ostoksia aikoo tehdä 12 prosenttia suomalaisista.

–Tänä vuonna Yliopiston Apteekin verkkokaupassa ya.fi asiointi kaksinkertaistuu edellisvuodesta. Uskon vahvasti, että verkon voimakas kasvu jatkuu lähivuosina, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että 28 prosenttia suomalaisista tietää, että reseptilääkkeitä voi tilata suomalaisista verkkoapteekeista. Parhaiten asiasta ovat tietoisia naiset ja yli 35-vuotiaat vastaajat.

Yliopiston Apteekin toimeksiannosta toteutetun tutkimuksen aineisto kerättiin Taloustutkimuksen Telebus-puhelinhaastatteluina marraskuussa 2018. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 1009 henkilöä ja sen kohderyhmänä oli Manner-Suomen suomenkielinen aikuisväestö (15−79-vuotiaat).