Volkswagen myy autonsa itse netin kautta

Saksalaisauto ostetaan verkokaupan kautta jo huhtikuussa 2020.

Ilmoitus

Autovalmistaja Volkswagen aikoo jatkossa myydä autonsa itse omassa verkkokaupassaan. Saksalaisjätin myyntijohtaja Jürgen Stackman paljasti uutisen lehdistötilaisuudessa Berlinissä.

"Autokauppiaiden kuolema"

Saksalaislehti Süddeutsche.de pitää uutista "autokauppiaiden kuolemana". Mutta ainakin vielä alkuvaiheessa perinteisille autokauppiaille on jätetty pieni osa kokonaisuudesta. Asiakas saa nimittäin jatkossa kivijalkakaupasta "partnerin", ja tämä kauppias ottaa vastuun auton huolloista ja varaosista, vaikka kauppias ei ole ollut osallisena itse kaupanteossa.

Volkswagen-jälleenmyyjien pitää allekirjoittaa sopimus, jossa he antavat autovalmistajalle oikeuden myydä autojaan suoraan asiakkaille. Euroopassa on 5400 Volkswagen-jälleenmyyjää. Sopimus pitää allekirjoittaa tämän vuoden marraskuun loppuun menneessä, jos jatkossa haluaa myydä Volkswagenin autoja.

Lähtölaukaus huhtikuussa 2020

Volkswagenin verkkokauppa on tarkoitus avata huhtikuussa 2020. Volkswagen ei ole ensimmäinen valmistaja, joka kokeilee suoraa verkkokauppaa. Myös sähkäautojen valmistaja Tesla myy nimittäin autojaan verkkokaupan kautta suoraan asiakkaille.