Viljan verkkokauppa avattu tänään

Viljatori.fi on maailman ensimmäinen viljan verkkokauppa.

Viljatori.fi on verkkopalvelu, jossa viljelijät voivat myydä satonsa haluamissaan erissä helposti ja luotettavasti, parhaaseen markkinahintaan. Ostajina kauppapaikalla ovat viljaa käyttävä teollisuus ja kotieläintilat.

Ilmoitus

Viljakaupan perinteiset käytännöt uudistava kauppapaikka on ensimmäistä laatuaan maailmassa.

- Viljatorissa on kaksi erilaista tapaa tehdä kauppaa; sopimuskauppa ja tarjouskauppa. Sopimuskaupassa voi tehdä viljelysopimuksia ja viljelysopimuksen alla myyntejä ja ostoja. Lisäksi viljelijät voivat saada suoria ostotarjouksia teollisuudelta tai kotieläintiloilta, kertoo Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi tiedotteessa.

Myynti ilman ylimääräisiä välikäsiä

MTK uskoo, että viljatorista on monenlaista hyötyä viljelijälle. Erikoiserien ostajien tavoittaminen helpottuu ja sopimuskaupan myötä viljelijän tulovirtojen ennustettavuus paranee.

Kaupankäynti helpottuu ilman ylimääräisiä välikäsiä ja sähköisessä ympäristössä hinnan seuranta helpottuu.  Omien myyntitoimeksiantojen tekeminen ja seuranta on helppoa.

- Viljan kuljetusvaihtoehtoina on viljelijän oma kuljetus tai joku viljaa kuljettavista logistiikkayrityksistä. Kaupankäyntialusta yhdistää toisiinsa sopivat myynti- ja ostotoimeksiannot automaattisesti, kertoo MTK:n vilja-asiamies Max Schulman.

Viljatori.fi on MTK:n, SLC:n sekä Agroxin, Altian, Atrian, HK Scanin, Raision ja Valion yhdessä rakentama palvelu. Käyttäjiksi Viljatoriin voivat liittyä kaikki vilja-alan toimijat. Liittyminen on maksutonta.