Verkkokauppajätti rekrytoi tuhansia hyväpalkkaisiin teknologiatöihin

”Mahtavia uutisia”.

Se, että Amazon lisää työvoimaansa tuhat työpaikkaa tai enemmän, on nykyään lähes jokapäiväistä yrityksen avatessa uusia keskusvarastoja. Tällä kerralla kyseessä on kuitenkin tuhat työpaikkaa Irlannissa, jotka kaikki ovat oletettavasti hyväpalkkaisia ja ”korkealaatuisia” virkoja.

Ilmoitus

Joukkorekrytointi Irlannissa on todennäköisesti vuoden suurin monikansallisen yrityksen tekemä, kertoo Reuters. Amazon on jo palkannut 2 500 henkilöä Irlannissa, mutta lisää määrän nyt 3 500 henkilöön.

- Tämä on mahtava uutinen Dublinille. Amazonin päätös lisätä vielä 1 000 työpaikkaa Irlantiin perustuu tavoitteeseemme tehdä maasta innovatiivinen digitaalinen talous ja globaali johtaja tekniikka-alalla. Nämä ovat hyväpalkkaisia, korkealaatuisia töitä, neljässä eri kohteessa Dublinissa, joten vaikutukset ovat suuret koko kaupungissa, kertoo Irlannin pääministeri Leo Varadkar lausunnossaan.

 ”Hyvä paikka tehdä kauppoja”

Uudet työpaikat kuuluvat Amazonin verkkokauppaan sekä AWS-pilvipalveluun, ja ne ovat kaikkea kehittäjistä tietoverkkoteknikkoihin ja turvallisuusasiantuntijoihin.

- Irlannissa tulvii taitoa, mikä on edesauttanut meitä tavoittamaan kehitystavoitteemme odotettua nopeammin. Irlanti on hyvä paikka tehdä kauppoja, maan luova kulttuuri ja suuri teknisten valmiuksien tarjonta tekee maan ihanteelliseksi paikaksi nopeasti kasvavalle yrityksellemme, kertoo Amazonin maajohtaja Mike Beary.

Irlannin matalalla yritysverotuksella voi myös olla osasyy päätökseen tehdä Irlannista yrityksen tekniikkakeskiö.