Verkkokauppa.com ostaa e-ville.comin – vahvistaa bränditarjontaansa

Kaupan myötä Verkkokauppa.com saa e-villen kokeneen hankintaorganisaation, joka toimii Shenzhenissä ja Hongkongissa Kiinassa.

Verkkokauppa.com kertoo hankkineensa e-ville.comin omistukseensa. E-villen pääkonttori on Suomessa, mutta hankintaorganisaatiot toimivat Shenzhenissä ja Hongkongissa Kiinassa. Kauppa tukee Verkkokauppa.comin strategiaa vahvistaa ja laajentaa valikoimaa omilla brändeillä. verkkokauppa.com kertoo asiasta eilen lähetetyssä julkilausumassa. 

E-ville on vuonna 2007 perustettu verkkokauppa, joka palvelee asiakkaita Suomessa ja Pohjoismaissa. E-villellä on varasto- ja huoltotiimi Mäntsälässä. Sen valikoimaan kuuluu muun muassa matkapuhelimet, polkupyörät, vapaa-ajan laitteet, elektroniikka ja muut kodin tuotteet. E-ville työllistää noin 40 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Thaimaassa. Henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa. 

Ilmoitus

Yritysosto on ensimmäinen Verkkokauppa.comin historiassa. Meillä on ollut vahva orgaaninen kasvu viime vuosina, ja tämä yritysosto sopii erinomaisesti strategisiin kasvutavoitteisiin. E-villen kuluttaja-, yritys- ja tukkuliiketoiminta- ja hankintapalvelu Kaukoidässä vahvistaa keskeisiä kasvualueitamme. E-villen innovatiivinen ja tehokas yrityskulttuuri sopii täydellisesti Verkkokauppa.comin kulttuuriin ja tapaamme työskennellä ja palvella asiakkaitamme. Toivotamme e-villen henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Verkkis-yhteisöön, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka sanoo julkilausumassa.

Kauppahinta on noin 5,3 miljoonaa euroa, josta 3,3 miljoonaa euroa maksetaan käteisellä ja 2,0 miljoonaa euroa uusina osakkeina, jotka lasketaan liikkeeseen suunnatussa osakeannissa myyjälle kaupantekohetkellä. Osakkeisiin sovelletaan lock-up-sitoumusta. Osapuolet ovat myös sopineet noin 6,7 miljoonan euron ylimääräisistä kauppahinnan lyhennysmaksuista, jotka maksetaan vain, jos omien merkkien tuotteiden yhteenlaskettu myynti ylittää asetetut tavoitetasot vuosina 2022, 2023 ja/tai 2024. Kokonaiskauppahinta voi olla 12 euroa miljoona maksimissaan.

Kauppa toteutuu huhtikuun 2022 alussa ja ostetut liiketoiminnot yhdistellään Verkkokauppa.comiin vuoden 2022 toisen neljänneksen alusta alkaen. E-villen toiminnan positiivisen vaikutuksen arvioidaan olevan 5-8 miljoonaa euroa Verkkokauppa.comin liikevaihtoon vuonna 2022.