Venäjän verkkokauppa voi kolminkertaistua viiden vuoden sisällä

Investointipankki Morgan Stanley arvioi, että Venäjän verkkokauppa tulee kolminkertaistumaan viidessä vuodessa.

Ilmoitus

East-West Digital Newsin artikkelin mukaan Venäjän verkkokauppa kasvaa dramaattisesti lähivuosina. Investointipankki Morgan Stanleyn viime uussa julkaistussa raportissa todetaan, että Venäjän verkkokaupan liikevaihto oli vuonna 2017 18 miljardia dollaria, ja sen arvioidaan nousevan 52 miljardiin vuoteen 2023 menneessä.

Viimeinen iso markkina ilman johtajaa

- Venäjä on viimeinen iso nouseva markkina, jossa ei ole johtavaa verkkokauppaa. Venäjä on käännekohdassa. Vuoteen 2020 menneessä markkinoille nousee 10 miljardin dollarin arvoinen johtaja, Morgan Stanleyn analyytikot ennustavat raportissa.

Arvioi perustuu osittain Venäjän korkeaan Internet- (80 %) ja älypuhelinkäyttöön (66 %) suhteessa verkkokaupan alhaiseen kokonaisosuuteen kaupasta (3 %).

Aika on kypsä

Tällä hetkellä Venäjän neljä isointa verkkokauppiasta hallitsevat 27 % markkinasta, kun taas Yhdysvalloissa ja Kiinassa vastaavat lukemat ovat 63 % ja 84 %.

Raportissa todetaan, että on olemassa selkeä yhteys ihmisten Internet-käyttökokemuksen ja ostoshalukkuuden välillä. Eli mitä enemmän vuosia ihmiset ovat tottuneet käyttämään Internetiä, sitä todennäköisemmin ovat myös valmiita tekemään ostoksia verkossa.

Morgan Stanleyn mukaan aika on nyt kypsä Venäjän verkkokauppamarkkinan nousulle.