”Vastaa lähes 1 300 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi”

Posti vähentää verkkokaupan pakettikuljetuksista tulevia kasvihuonepäästöjä Neste MY uusiutuvan diesel-polttoaineen avulla.

Posti kertoo tänään vähentävänsä verkkokaupan pakettikuljetuksista tulevia kasvihuonepäästöjä meko roimasti eli elinkaaren ajalta laskettuna jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna*. Tämä tapahtuu vaihtamalla kevytjakelukäytössä olevien ajoneuvojen polttoaine Neste MY uusiutuvaan dieseliin. Käytännössä kasvihuonekaasupäästöjen vähennys vastaa Postin mukaan miltei 1300 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi.

Verkkokaupan kasvu on ollut kovaa jo aiemmin, mutta kuluneen kevään aikana se on ollut räjähdysmäistä. Kasvun tulee rakentua kestävälle pohjalle, ja tässä yhtälössä Postilla, verkkokauppiailla sekä kuluttajilla on kaikilla tärkeät roolinsa. Asiakkaamme ovat tänä päivänä hyvin tietoisia siitä, miten he voivat konkreettisilla teoilla osallistua hiilijalanjäljen pienentämiseen. Jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin myötä asiakkaamme saavat ostoksensa vähäpäästöisemmin kuljetettuina. Uskomme, että erityisesti tulevaisuudessa tämä näkyy kuluttajien valinnoissa entistä vahvemmin, Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus sanoo.

Ilmoitus

Neste My uusiutruvan dieselin käyttöönotto on osa Postin strategiaa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Logistiikkayrityksillä on tärkeä rooli tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä, ja jokainen ilmastoteko tukee Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Posti on merkittävä toimija kotimaan logistiikassa, ja siksi on erityisen hienoa olla tukemassa Postia sen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström sanoo tiedotteessa.

 

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.