Vahvat numerot Amazonilta

Neljäs kvartaali päättyi 9 prosentin kasvuun myynnin osalta.

Vaikka pandemiavuoden 2020 tulos oli hyvä, Amazon jatkoi kasvua vielä viime vuonnakin. Verkkokauppias paljastaa nyt vuoden 2021 viimeisen neljänneksen tuloksen. Myynti kasvoi 9 prosenttia ja oli kaikkiaan 137,4 miljardia dollaria.

Liikevoitto pieneni 3,5 miljardiin dollariin, edellisvuoden 6,9 miljardiin dollariin verrattuna.

Ilmoitus

Koko vuoden osalta Amazon kasvoi huikeat 22 prosenttia, 469,8 miljardiin dollariin. Koko vuoden liikevoitto oli 24,9 miljardia dollaria, kun se oli edellisvuonna 22,9 miljardia dollaria.

Kun ajattelee sitä epätavallista kasvua, jonka näimme vuonna 2020, kun asiakkaat pysyivät kotona, ja tämä tosiasia, että olemme jatkaneet kasvua myös vuonna 2021, se tarkoittaa, että tiimimme vähittäiskaupan alalla on ollut täydessä tehossa miltei kaksi vuotta. Tämä on ollut huikea panostus ja olen kiitollinen miten tiimimme on tehnyt töitä palvellakseen asiakkaita, Amazonin toimitusjohtaja Andy Jassy sanoo.

Raportti sai Amazonin osakkeen nousemaan hieman viiveellä ja useat amerikkalaiset mediat kirjoittavat, että Amazon Primen klubijäsenyyden hintaa on nostettu 13 dollarista 15 dollariin USA:ssa. Tämä on ensimmäinen hinnan korotus sitten vuoden 2018.

Hyviin numeroihin on vaikuttanut myös se, että Amazon omistaa sähköautovalmistaja Rivianin.