Uusia numeroita: Amazon pian maailman suurin vähittäiskauppias?

Walmart menettämässä paikkansa ykkösenä.

CNBC raportoi, että Amazon on lähellä ottaa vähittäiskauppakruunun kotimaassaan USA:ssa. Amazonin osuus verkkokaupasta on, kuten jo tiedämme, todella iso USA:ssa ja viimeisimpien numeroiden mukaan sillä on hallussaan 40 prosenttia maan verkkokaupasta vuonna 2021.

Tämä samanaikaisesti, kun verkkokauppa ottaa entistä isompia osuuksia vähittäiskaupasta, mikä puolestaan johtaa tiettyihin seuraamuksiin. JPMorganilta tulleiden numeroiden perusteella ollaan menossa siihen suuntaan, että Amazon painaa Walmartin ohitse jo ensi vuonna 2022 ja siitä tulee maan suurin vähittäiskauppias.

Ilmoitus

 

Kasvaa todella paljon nopeammin

Walmartin kokonaismyynnin (GMW) laskettiin kasvaneen suurinpiirtein 10 prosenttia vuoden 2020 aikana, kun Amazon kasvoi 41 prosenttia samana vuonna.

Perustuen tämän hetkisiin arvioihin uskomme, että Amazon voi ohittaa Walmartin ja tulla Amerikan suurimmaksi jälleenmyyjäksi 2022, JPMorgan sanoo.

Koska myös Walmart, monien laskentojen mukaan, on maailman suurin vähittäiskauppias, Amazon on myös tämän tittelin kintereillä. JPMorgan on tarkastellut pääasiassa lukuja Yhdysvalloissa.