UPS panostaa sähköautoihin

UPS Ventures on ostanut vähemmistöosuuden teknologiayhtiö Arrivalista.

Arrival valmistaa sähköautojen alustoja ja erilaisiin käyttötarkoituksiin räätälöityjä sähköautoja. Lisäksi UPS ilmoitti sitoutuneensa 10 000 sähköauton hankintaan. Kauppaan kuuluu etuosto-oikeus yhtiön valmistamiin autoihin, jotka suunnitellaan erityisesti UPS:n tarpeita varten.

Yhtiöt aikovat suunnitella yhdessä erilaisia sähköautoja, jotka on varustettu ns. ADAS-järjestelmillä. ADAS-tekniikan tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja tehostaa toimintaa hyödyntämällä esimerkiksi automaattista ajoa UPS:n pisteissä. ADAKsen kokeilu aloitetaan jo tämän vuoden aikana.

Ilmoitus

UPS kertoo lähettämässään tiedotteessa, että autohankintojen yksityiskohdat määräytyvät sen mukaan, miten pilottiajoneuvot pärjäävät testeissä. Autojen hankintahintoja he eivät kerro.

– UPS jatkaa integroidun sähköautokannan rakentamista. Toimintamalliin kuuluu myös edistyksellisen, laajasti autokantaa palvelevan lataustekniikan käyttö, UPS:n tieto- ja tekniikkajohtaja Juan Perez sanoo.

– Väestönkasvu, kaupungistuminen ja verkkokauppa ovat kiihtyvässä kasvussa. Näiden megatrendien valossa on selvää, että asiakkaita ja yhteisöjä vaivaavat ruuhka- ja päästöongelmat voidaan ratkaista vain yhteistyössä kansainvälisten kumppanien kanssa. Sähköautot ovat UPS:n kestävien toimitusstrategioiden kulmakivi varsinkin kaupunkialueilla. Investoimalla Arrivaliin UPS voi osallistua aktiivisesti maailman moderneimpien kuljetuskäyttöön tarkoitettujen sähköautojen suunnitteluun ja valmistukseen.

 

”Käyttöönotto voidaan toteuttaa tehokkaasti”

Autot ovat alusta loppuun Arrivalin suunnittelemia ja yhtiö valmistaa itse myös autojensa pääosat.

– UPS on ollut Arrivalille luotettava ja monipuolinen strateginen kumppani. Olemme saaneet UPS:ltä arvokasta tietoa siitä, kuinka sähköpakettiautoja käytetään kentällä ja, mikä tärkeintä, kuinka autot voidaan suunnitella täsmälleen kuljettajien tarpeisiin, Arrivalin toimitusjohtaja Denis Sverdlov kertoo yhtiön tiedotteessa.

– UPS:n ja Arrivalin tiimit ovat tehneet kovasti töitä UPS:lle räätälöityjen sähköautojen eteen. Autojen lähtökohtana toimivat Arrivalin joustavat rullalautarungot, jotka vastaavat UPS:n tarpeisiin prosessin kaikissa vaiheissa ajamisesta lastaukseen ja purkamiseen, back office -toimintoja unohtamatta. Tänään julkistettu investointi ja autotilaus tiivistävät yritysten suhteita entisestään, mikä on erittäin hieno asia, hän jatkaa.

Uudet sähköautot on tarkoitus ottaa käyttöön Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Ilmoitus

– UPS:n investointi ja kumppanuus Arrivalin kanssa sopii suoraan UPS:n uudistumisstrategiaan, jossa uraauurtavan tekniikan käyttöönotto on etusijalla, UPS:n maailmanlaajuisen autokannan kunnossapidosta ja tekniikasta vastaava johtaja Carlton Rose toteaa.

– Uudet pakettiautot edustavat tekniikan kansainvälistä kärkeä ja toimivat uutena vertailukohtana alalla käytetyille älykkäille, verkkoon liitetyille sähköautoratkaisuille.

UPS ja Arrival ovat aiemmin kertoneet aikovansa kehittää 35 kappaletta huipputeknistä sähköautoja pilottikokeiluun Lontooseen ja Pariisiin. Lisäki UPS on kertonut sähkön varastointi- ja akunlatausratkaisusta, joka on jo käytössä Lontoon toimipisteessä.

UPS kertoi investoinneista eilen.