Tutkimus: Kookenkä on Suomen luotetuin kenkäkauppa

Korkea luottamus alle 50-vuotiaiden joukossa.

Ilmoitus

Kookenkä on jälleen menestynyt Valittujen Palojen (Reader’s Digest) Luotetuin Merkki -tutkimuksessa. Se sai lähes puolet (49 prosenttia) kategorian maininnoista ja on täten kolmatta vuotta peräkkäin Suomen luotetuin kenkäkauppa.

- Luotettavuuden perustana on pitkäjänteinen toiminnan kehittäminen. Meille on kunnia-asia tarjota laaja valikoima laadukkaita merkkijalkineita ja palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ammattitaidolla. Valikoimamme on suunnattu koko perheelle. Asiakkailta saatu tunnustus lämmittää mieltä ja kannustaa meitä jatkamaan ketjun kehittämistä niin kivijalkamyymälöissä kuin verkossakin, ketjujohtaja Kati Juntunen Kenkäkesko Oy:stä sanoo mediatiedotteessa.

Ilmoitus

Erityisen korkeaa luottamus Kookenkään oli alle 50-vuotiaiden joukossa. Heistä peräti 56 prosenttia nimesi yrityksen luotetuimmaksi kenkäkaupaksi.

Viisi eri ominaisuutta

Kookengän tiedotteessa käy ilmi, että tutkimukseen vastanneet nimesivät ensin eniten luottamansa merkin kenkäkaupassa, minkä jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen.

Lisäksi kysyttiin, onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas tai onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.

Valitut Palat teetti vuosittaisen tutkimuksen yhdeksännentoista kerran. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 040. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.