Tuore listaus: Kesko on maailman vastuullisin ruokakauppa

Ykkönen jo seitsemännen kerran.

Yritysten vastuullisuutta mittaava Global 100-lista julkistettiin tänään. Listalle nostetaan vastuullisuusarvion pohjalta maailman yhden prosentin parhaimmisto. Kesko on maailman paras ruokakauppojen sarjassa, Grocery and Diverse Stores, ja näin ollen maailman vastuullisin ruokakauppa jo seitsemättä vuotta peräkkäin.

Keskeinen painopiste strategiassamme on vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Sijoittumisemme jälleen kerran maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon vahvistaa, että vastuullisuustyömme suunta on oikea. Arvioimme, että vastuullisuusvertailuissa menestymisestä tulee tulevaisuudessa yhä enemmän yritysten keskeinen kilpailutekijä, joka vaikuttaa myös asiakkaiden ostopäätöksiin, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Listalle valitaan yritysten maailman yhden prosentin parhaimmisto 8080 yritystä koskevan vastuullisuusarvioinnin perusteella. Yritysten vastuullista toimintaa arvioidaan 24 eri indikaattorin avulla.

Keskeinen asia on se, mitä yritys tekee ilmastonmuutoksen eteen ja varsinkin sen hillitsemiseksi.

Erityisesti päivittäistavarakaupan yritysten arvioinnissa suuri painoarvo on ilmastoteoilla, -investoinneilla ja kestävillä valikoimilla. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi sitä, kuinka paljon yritys investoi uusiutuvaan energiaan ja kuinka suuri osa kaupan valikoimista on kasviperäisiä tuotteita, Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo sanoo.

Kesko päivitti päästötavoitteitaan viime keväänä ja yhtiön pyrkimyksenä on olla hiilineutraali vuonna 2025 ja saada toimintansa päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Vuoden 2020 tärkeimpiin ilmastotekoihin kuuluu uuden energianerokkaan lämmönkierrätysjärjestelmän asennus ensimmäisiin 18 K-ruokakauppaan. Kansainvälisestikin palkitun energianerokkaan lämmönkierrätysjärjestelmän ansiosta kaupan lämmönkulutus pienenee jopa 95 % ja kiinteistöstä tulee energian osalta lähes hiilineutraali, yhtiö kirjoittaa tiedotteessa.

K-Ryhmä kannustaa myös asiakkaitaan tekemään ilmaston kannalta suotuisa valintoja. K-Ostokset palvelusta löytyy muun muassa kotimaisuus- ja hiilijalanjälkimittari sekä Ruokavalinnat-osio, josta voi seurata muun muassa punaisen lihan ja kasvisten kulutusta.

Kesko on on ainoa suomalainen yritys, joka on noussut listalle joka vuosi listan perustamisesta, vuodesta 2005, alkaen.

Suomesta listalta löytyy Keskon lisäksi tänä vuonna Metso Outotec, Neste, Nordea sekä UPM-Kymmene.

Ilmoitus