Tulossa ehkä uusi äänestys: ”Amazonin käytös oli inhottavaa”

”Yritti säikytellä työntekijöitä”.

Huhtikuussa oli selvää, että Amazon oli murskannut yrityksen organisoida työntekijät verkkokauppiaan jakelukeskuksessa Alabamassa USA:ssa ammattiyhdistysliikkeeseen. Uudelleen äänestys sai suuren huomion, koska tästä olisi voinut tulla ensimmäinen Amazon varasto USA:ssa, joka on järjestäytynyt ammattiyhdistysliikkeeseen. Hurjan kampanjoinnin jälkeen, niin Amazonin puolesta kuin ammattiyhdistyksen puolelta, kävi kuitenkin niin, että verkkokauppias voitti taiston leveällä marginaalilla, kun varaston työntekijät äänestivät liittymistä vastaan.

Sen jälkeen kyseessä oleva ammattiliitto, RWDSU, on vienyt Amazonin työtuomioistuimeen ja he väittävät, että Amazon rikkoi lakia ja käytti häikäilemättömiä metodeja äänestyksen yhteydessä. Muun muassa he laittoivat kirjelaatikon, johon saattoi laittaa oman äänensä, aivan varaston läheisyyteen.

Ilmoitus

 

”Aikoo valittaa”

Nyt työtuomioistuimella on ollut aikaa tarkastella uudelleen äänestystä ja yksi edustaja National Labor Relations Boardilta (NLRB), joka on tehnyt työtä tapauksen parissa, suosittelee uuden äänestyksen järjestämistä. Tämä ei ole virallinen päätös NLRB:ltä, mutta se on askel siihen suuntaan.

Työntekijöillä oli mahdollisuus tulla kuulluksi meluisana aikana, kun kaiken tyyppiset äänet yrittivät vaikuttaa kansalliseen debattiin ja lopulta he äänestivät suoraa kontaktia esimiestensä ja yrityksen kanssa, Amazon sanoo yhdessä kommentissa ja jatkaa:

Amazon tulee valittamaan suosituksesta.

 

”Amazon fuskasi”

Ammattiyhdistysjärjestö on luonnollisestikin innoissaan saadessaan vettä myllyynsä ja että tästä suosituksesta päätellen pitäisi järjestää uusi äänestys.

NLRB-kuulustelun aikana kuulimme vakuuttavaa todistusaineistoa kuinka Amazon yritti laittomasti häiritä ja pelotella työntekijöitä, kun he yrittivät vain suorittaa oikeuttaan perustaa ammattiyhdistysjärjestö. Me tuemme neuvotteluasiamiehen suositusta, että NLRB mitätöi vaalituloksen ja että se johtaa uuteen vaaliin. Kuten presidentti Biden muistutti meitä aikaisemmin tänä vuonna, kysymys siitä onko ammattiyhdistysliike vai ei, on työntekijöiden eikä työnantajan päätös. Amazonin käytös koko vaaliprosessin aikana oli inhottavaa. Amazon petti, he jäivät siitä kiinni ja heidät laitetaan nyt vastuuseen, RWDSU:n johtaja Stuart Appelbaum sanoo vapaasti suomennettuna.

Ilmoitus