”Tulemme pitämään lupauksemme”

10 euron kysymys.

Pelijätti Sony Playstation on ollut valokeilassa uuden konsolinsa, Playstation 5:n, julkaisusta lähtien. Ja nyt taas. Perjantaina 18. helmikuuta  julkaistaan seuraava suuri peli, Horizon Forbidden West. Ja näyttää siltä, ​​​​että se voi olla kiistanalainen julkaisu. 

Viime vuoden syyskuussa Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan lupasi, että kaikki, jotka ostavat pelin Playstation 4 -version, saavat myös ilmaisen päivityksen PS5-versioon.

Ilmoitus

Pidämme lupauksemme: Pelaajat, jotka ostavat Horizon Forbidden Westin Playstation 4:llä, voivat päivittää Playstation 5 -versioon ilman lisäkustannuksia, Ryan on sanonut julkilausumassa. 

Sen jälkeen valveilla olevat asiakkaat ovat vain päättäneet tilata PS4-version, koska se on hieman yli 100 kruunua halvempi, jotta he voivat päivittää sen ilmaiseksi ja säästää rahaa.

 

Piilottaa ilmaisen päivityksen 

Mutta Sony ei pitänyt siitä. Ja nyt pelijätti yrittää piilottaa ilmaisen päivityksen jälkiä saadakseen Playstation 5 -asiakkaat ostamaan sen sijaan yli 100 kruunua kalliimman PS5-version. Sonyn digitaalista pelikauppaa, Playstation Storea, selaavien on lähes mahdotonta tunnistaa, että Playstation 4 -version mukana tulee ilmainen päivitys. 

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että näin ei ole. Täällä on kolme versiota: PS4-versio, 100 kruunua kalliimpi PS5-versio ja 200 kruunua kalliimpi "Deluxe"-versio. Ja vain 100 kruunua kalliimpi PS5-versio näyttää sisältävän sekä PS4- että PS5-versiot. 

On mentävä alas aloitussivulla pienellä tekstillä kolmelle eri versiolle löytääksesi seuraavan tekstirivin: 

Osta Horizon Forbidden West™ digitaalisesti PS4™:lle PlayStation™ Storesta ja hanki Horizon Forbidden West™:n digitaalinen versio PS5:lle. Maksuton.

Ja jos siirryt vain PS4-versioon, tekstirivi puuttuu kokonaan.

Ilmoitus

Jos satut olemaan onnellinen Playstation 5 -omistaja ja astut Playstation Storeen konsolin kautta, niin halvempi PS4-versio puuttuu myös kokonaan. Siksi kuluttajan on etsittävä se selaimella.

 

Muitakin epäselvyyksiä

Historia toistaa itseään, kun tarkastellaan tarkemmin ruotsalaisten kauppiaiden fyysisiä versioita. Jos katsot tuotekuvausta, useimmille ihmisille on selvää, että PS4-version mukana tulee ilmainen PS5-päivitys. Jotain, mikä yleensä sisällytetään, kun näin on. Sony yrittää näin aktiivisesti piilottaa asiakkaille mahdollisuuden säästää noin 100 kruunua. 

Kun Ehandel kysyy kysymyksen, Sony kuitenkin vahvistaa, että halvempi PS4-versio todellakin tulee ilmaisella päivityksellä PS5-versioon. 

Kyllä, on mahdollista saada ilmainen päivitys PS5-versioon, jos ostat PS4-version. Tämä on viimeinen nimike, joka tarjoaa tämän, sillä tulevat julkaisut (esimerkiksi GT7) vaativat 10 euron päivitysmaksun pelaajilta, jotka haluavat päivittää, Playstationin tiedottaja sanoo Ehandelille. 

Mutta se tieto loistaa edelleen poissaolollaan, sekä omassa digitaalisessa myymälässä että fyysisissä myymälöissä. Playstation viittaa sen sijaan blogissaan viime vuoden syyskuussa julkaistuun - mitä tavalliset kuluttajat eivät todennäköisesti edes huomaa.