Tokmanni: Uusi varastorakennus parantaa kannattavuutta ja tehostaa logistiikkaa

Hinta noin 60 miljoonaa euroa.

Halpaketju Tokmanni keskittää logistiikkatoimintonsa Mäntsälään, kun sinne nousee uusi 55 000 neliömetrin varastorakennus. Investoinnin hinta on noin 60 miljoonaa euroa. Tokmanni kertoo asiasta tiedotteessa.

Uusi varastorakennus otetaan käyttöön asteittain ja ensimmäinen osa on käyttövalmis vuoden 2023 keväällä. Kokonaisuudessaan uuden rakennuksen on määrä valmistua keväällä 2024, Tokmanni kertoo.

Ilmoitus

Valmistuttuaan se korvaa Mäntsälän nykyiset kolme hallinto- ja logistiikkakeskuksen ulkopuolelta vuokrattua varastoa. 

Uudistamalla logistiikkaamme ja toimitusketjuamme voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin laajemman tuotevalikoiman ja parantaa tuotteidemme saatavuutta niin myymälöissämme kuin verkkokaupassammekin. Logistiikkamme tehostaminen auttaa varmistamaan halvat hinnat asiakkaillemme myös tulevaisuudessa, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo ja jatkaa:

Uutta varastorakennustamme on tarvittaessa mahdollista laajentaa ja kehittää Tokmannin tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. Uusi varastorakennuksemme mahdollistaa myös lisääntyvän automaation hyödyntämisen tulevaisuuden logistiikkatoiminnoissa. Erityistä huomiota uudessa varastorakennuksessamme on kiinnitetty rakentamisen ja käytön ympäristövaikutuksiin. Uusi varastomme rakennetaan BREEAM-ympäristösertifioinnin kriteereillä ”Very Good” -tasoiseksi.

 

Fira toimii päätoteuttajana

Tokmanni kertoo samalla allekirjoittaneensa urakkasopimuksen Firan kanssa, joka vastaa varastorakennuksen toteuttamisesta. Firalla on kokemusta vastaavanlaisista hankkeista.

Olemme innoissamme, kun pääsemme jatkamaan yhteistyötä Tokmannin kanssa tuotantovaiheeseen. Meillä on erittäin osaava tiimi, jonka kokemusta on hyödynnetty suunnitteluratkaisuissa. Nyt pääsemme tuomaan osaamisemme myös työmaavaiheeseen, jossa käytämme toimiviksi todettuja vakioituja ratkaisuja. Hankesuunnittelussa kustannusmalliosaamisellamme oli iso rooli. Optimoimme ja mallinsimme kustannuksia eri investointiratkaisuista tukeaksemme Tokmannin investointipäätöstä parhaalla mahdollisella tavalla, Firan toimitusjohtaja Henri Mämmi sanoo.

Fira aloittaa työt talven aikana laajoilla maanrakennustöillä.

Tavoitteenamme on parantaa Tokmannin kannattavuutta uudistamalla ja tehostamalla logistiikkaa sekä toimitusketjua. Yhteistyössä Firan kanssa olemme vertailleet erilaisia ratkaisuja uuden varaston rakentamiseksi ja optimoineet investoinnin suunnitteluratkaisuja samalla elinkaarenaikaiset vaikutukset huomioon ottaen. Fira on tuonut hankkeeseen kustannustietoista kokonaisnäkemystä, Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen kertoo Firan tiedotteessa.

Ilmoitus

 

Rakennus myydään sen valmistumisen jälkeen

Tokmanni kertoo edelleen, että se on solminut hankesopimuksen kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä NREPn kanssa. Kun varasto valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2024 se myydään NREPille ja Tokmanni siirtyy heidän vuokralaisekseen 20 vuoden vuokrasopimuksella. 

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön aloittamisesta Tokmannin kanssa. Tavoitteenamme on tarjota huippumodernit tilat, joiden keskiössä on kestävyys. Allekirjoitamme Tokmannin tavoin tiukat vastuullisuustavoitteet, ja olemme kummatkin edelläkävijöitä hiilineutraalisuustavoitteissamme omilla toimialoillamme. On ilo olla tukemassa Tokmannin kehitystä ja kasvua, NREP-konserniin kuuluvan Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää sanoo.

 

Keskeinen sijainti suhteessa myymäläverkostoon

Tokmanni vuokraa maa-alueen Mäntsälän kunnalta. Samalla hanke on kaikkien aikojen isoin yksittäinen investointi Mäntsälään, kunnanjohtajan mukaan.

Olemme Mäntsälässä erittäin iloisia Tokmannin päätöksestä keskittää logistiikkatoimintonsa tänne, kehittyvälle Kapulin yritysalueelle. Hanke on kunnalle erittäin merkittävä ja kaikkien aikojen isoin yksittäinen investointi Mäntsälään. Meillä Mäntsälässä on vankka halu ja perinne palvella joustavasti ja ketterästi erilaisten yritysten tarpeissa ja tässä onnistuttiin. Isoin kiitos kuuluu tietysti Tokmannille, mutta myös kuntakonsernimme muille toimijoille eli Nivos Oy:lle ja Mäntsälän Yrityskehitys Oy:lle. Nivos toteuttaa hankkeeseen datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämiseen perustuvan fossiilivapaan kaukolämpöratkaisun ja rakentaa kohteeseen mm. vesi-, sähkö- ja valokuituliittymät, Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila sanoo tiedotteessa.