Tokmanni esitteli kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa

Science Based Targets-aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet. – Tokmanni on vahvasti mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Halpakauppaketju Tokmanni kertoi viime viikolla uusista ilmastotavoitteestaan. Yhtiö on asettanut Science Based Targets-aloitteen mukaiset tavoitteet, jotka perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen ja Tokmanni tukee Business Ambition for 1.5 °C-kampanjaa eli se sitoutuu rajoittamaan maapallon lämpötilan nousun maksimissaan 1,5 celsiusasteeseen toiminnaassaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yhtiö aikoo vähentää absoluuttisia päästöjään 70 prosentilla vuoteen 2025 mennessä, siis viiden vuoden sisällä. Lähtötasona on vuoden 2015 päästöt.

Lisäksi Tokmanni on sitoutunut siihen, että 80 prosentilla Tokmannin tuotteiden ja palveluiden tavarantoimittajista (hankintojen mukaan) tulee olemaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet vuoteen 2025 mennessä, yhtiö kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

Yrityksillä on erittäin merkittävä vaikutusmahdollisuus ja vastuu hillitä ilmastonmuutosta. Meidän kaikkien on tehtävä riittävän paljon ja riittävän nopeasti. Sitoutumalla kunnianhimoisiin, tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin osoitamme, että Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni on vahvasti mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo.

Maailmanlaajuisesti Tokmanni on kuudentoista ensimmäisen yrityksen joukossa, jolla on hyväksytyt tavoitteet rajata lämpötilan nousu enintään 1,5 asteeseen. Kaikkiaan ilmastotavoitteet ovat asettaneet tällä hetkellä 950 yritystä kansainvälisesti ja suurinpiirtein 435 yritystä on saanut tavoitteilleen Science Based Targets hyväksynnän. Näistä 165 on linjassa 1,5 asteen lämpötilan nousun kanssa. Pohjoismaisista yrityksistä vain pari muuta on saanut hyväksynnän ilmastotavoitteilleen.

On todella hienoa saada tunnustetun Science Based Targets -aloitteen hyväksyntä Tokmannin ilmastotavoitteille. Aloite ohjaa meitä kasvihuonepäästöjemme vähentämisessä ja varmistaa, että ilmastotoimemme ovat Pariisin ilmastosopimukseen kirjatun 1,5 celsiusasteen lämpenemisrajan mukaisia, Tokmannin vastuullisuuspäällikkö Emilia Koski kertoo tiedotteessa.

 

Tavoitteeseen pääsemiseksi tehdään näin

Tokmanni kertoo, että se aikoo lisätä uusiutuvan energian käyttöä, parantaa energiatehokkuutta ja kierrätysastetta sekä tekemällä yhteistyötä toimitusverkostojen kanssa, jotta myös he asettavat omat kunnianhimoiset tavoitteet päästöilleen.

Myös esimerkiksi kuljetusten päästöihin vaikuttaminen on tärkeää. Tokmanni on keskittänyt tärkeimmät kuljetuksensa noin kymmenelle pitkäaikaiselle kumppanille. Yhteistyössä kumppaneiden kanssa päästöjä ja ympäristövaikutuksia pyritään vähentämään esimerkiksi optimoimalla reittejä ja lastauskapasiteettia sekä uusimalla kalustoa, Koski sanoo.