Tesla tukkanuottasilla verkkokauppiaan kanssa – haluaa kontrolloida itse

Auto myytiin halvemmalla kuin Teslalla.

Sähköautovalmistaja Tesla on ajautunut sanaharkkaan erään verkkokauppiaan kanssa. Asiasta raportoi Bloomberg. Verkkokauppajätti Pinduoduo, Alibaban kilpailija, pisti Teslan Model 3:n aleen yhden verkkokauppa-alustansa kautta.

Mitä siis tapahtui? Pinduoduo möi yhden Tesla Model 3:n toisen jälleenmyyjän, YiAuton kautta. Hinta oli 7 prosenttia halvempia kuin mitä se olisi ollut, jos auto olisi ostettu Teslalla.

Ilmoitus

Tesla haluaa kuitenkin omistaa koko myyntiketjun itse – asia on aiheuttanut kitkaa muun muassa perinteisten autokauppiaiden keskuudessa USA:ssa.

Kun Tesla sai tietää kampanjasta he irtisanoivat kaiken yhteistyön niin Pinduoduon kuin YiAuton kanssa. Kampanja vietiin kuitenkin läpi asiakkaan kanssa, joka osti auton ja tilaus pistettiin hänen nimissään Teslalle.

Tesla kieltäytyy nyt antamasta asiakkaalle täysiä oikeuksia ja tukea, koska he luokittelevat myynnin ”resaleksi”, eikä suoramyynniksi asiakkaalle. Tesla on myös kehottanut asiakasta laittamaan uuden tilauksen ”virallisia kanavia pitkin”.

Miten YiAuto oli ajatellut myydä auton alennuksen kanssa ei käy aivan ilmi, mutta taustalla olisi saattanut olla esimerkiksi jonkinlainen ”affiliate deal”, jota olisi hyödynnetty tavalla, jota Tesla ei hyväksy. Pinduoduo on kommentoinut, että heidän mielestään on ikävää, että he  (Tesla) tekevät faneilleen unelma-auton ostamisen vaikeaksi.