Tekoälybotti ottamaan maksua Facebookin Messengerissä?

Pitäisi olla helpompi kuin nykypäivän maksut.

Ei ole mikään uutinen, että Facebook haluaa sisältää verkkokaupan omaan viestisovellus Messengeriinsä. Yritys on sallinut jo pitemmän aikaa erimuotoisia rahansiirtoja sovelluksen sisällä ja maksuja tuetaan useilla markkinoilla, erityisesti tosin yksityisten siirtojen kuten Swishin kautta.

Ilmoitus

Koska yhä useampi siirtää rahoja Messengerin kautta, niin Facebook kerää luottokorttitietoja, joita voidaan käyttää verkkokaupassa.

Nyt Facebook on hakenut patenttia bot-maksuille. Botit ovat suuri panostus Facebookilta maksujen ohella. Sosiaalinen verkosto kannustaa chattibotien kehittämistä ja yritykset maailmanlaajuisesti ovat luoneet kymmeniä tuhansia boteja.

Maksu luonnollisen keskustelun kautta

Facbookin uusi patentti viittaa siihen, että tulevaisuudessa nähtäisiin älykkäitä tekoäly-boteja, jotka ottavat maksun ”luonnollisessa” chat-keskustelussa. Patentti-hakemuksessa nimeltä ”Processing Payment Transactions Using Artificial Intelligence Messaging Services” annetaan esimerkki, jossa asiakas tilaa kahvin vastaamalla vain “kyllä” hintaehdotukseen ja ilmoittamalla sen jälkeen ”Visalla”.

- Monilla perinteisillä maksujärjestelmillä on useita haittapuolia, jotka aiheuttavat turhautumista, sekaannusta ja muodostavat lopulta epätyydyttävän maksuprosessin, Facebook kirjoittaa patenttihakemuksessaan, joka julkaistiin kesäkuun 28. päivä.