Tekoäly somekanavissa aiheena risteilyllä

Community Manager Appreciation Day elää ja voi hyvin Suomessa.

Ilmoitus

Tammikuun neljäntenä maanantaina muistetaan taas viestinnän ammattilaisia, jotka huolehtivat palveluista ja rakentavasta vuorovaikutuksesta sosiaalisen median yhteisöissä.

Yhdysvalloista lähtenyt Community Manager Appreciation Day elää ja voi hyvin Suomessa. Vertaisoppimistapahtuma järjestetään tänä vuonna 27.–28.1. laivaristeilyllä Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin.

Ilmoitus

Huomauttavaa kasvua

Sponsoreiden ja vapaaehtoisten tuella toteutetun CMADFI-tapahtuman teemat on valittu yhteisöllisesti. Tärkeimmiksi äänestettiin tällä kertaa tekoäly somekanavien asiakaspalvelussa, videot, hyvän yhteisön aikaansaaminen ja kasvattaminen, uudet yhteisötyökalut, tiedon visualisointi sekä analytiikan hyödyntäminen.

– Yhteisö- ja somemanagereiden määrä on kasvanut huomattavasti niiden seitsemän vuoden aikana, jolloin olemme tätä tapahtumaa järjestäneet, kertoo tapahtuman pääjärjestäjä, somekouluttaja ja -konsultti Johanna Janhonen sanoo mediatiedotteessa.

Ensimmäisessä tapahtumassa paikalla oli noin 15 henkilöä, joista kukaan ei toiminut täysipäiväisenä yhteisömanagerina, mutta nykyään tällä tittelillä työskentelee ammattilaisia niin yrityksissä kuin muissakin organisaatioissa, kansalaisjärjestöissä, kunnissa ja valtiolla. Enimmillään tapahtumaan on osallistunut noin 350 osallistujaa paikan päällä, minkä lisäksi tapahtumaa on voinut seurata etänä.

Koulutusta ja verkostoitumista

Tapahtumassa Community Manager Appreciation Dayn teemaan on lisätty ideoita TED-tapahtumasta, jossa pidetään paljon lyhyitä, mutta inspiroivia puheita. Siinä missä TED-tapahtumaan osallistuminen maksaa 10 000 dollaria, CMADFI on sisällöltään osallistujilleen ilmainen.

Johanna Janhonen koordinoi tapahtumaa palkatta ympärivuotisesta suunnittelusta käytännön toteutukseen, viestintään ja markkinointiin. Tapahtuman kautta hän kertoo paitsi kehittävänsä itseään ammatillisesti myös pitävänsä yhteyttä "somesukulaisiinsa".

– Live-kohtaamisissa on oma huikea arvonsa, etenkin, kun teemme suurimman osan työstämme netissä, itse osa-aikaisena yhteisö- ja somemanagerina toimiva Janhonen toteaa tiedotteessa.

Tapahtumaan on vielä vapaita paikkoja ja ilmoittautua voi 21.1.2019 mennessä.