Suomalaisyhtiö osti vähemmistöosuuden amerikkalaisyrityksestä

Suomalainen Ambientia Group osti viidenneksen amerikkalaisesta Shero Commercesta  – yritykset jatkavat toimintaansa omalla brändillä ja nimellä.

Muun muassa Amazonin kumppanina toimiva Shero Commerce on saanut suomalaisen vähemmistöomistajan, kun Ambientia Group osti itselleen viidenneksen vähemmistöosuuden kaupan alan digitalisoitumiseen erikoistuneesta teknologiayrityksestä. Kumppaneiden tavoitteena on pystyä palvelemaan asiakkaita jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin sekä kasvaa yhdessä niin Euroopan kuin Yhdysvaltain markkinoilla.

Yritysosto palvelee jalkautumistamme erityisesti Amerikan markkinoille. Shero Commercen ja Ambientian strateginen kumppanuus myös asemoi meidät kotimaan markkinalla uudella tavalla, Ambientian toimitusjohtaja Johan Sandell kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Yhteistyö vauhdittaa paitsi kansainvälistymistä, tuo yrityksille hyötyä myös muun yhteistyön suhteen.

Ambientian osaamisen ja näkemysten ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme enemmän kuin yksin voisimme. Yhteistyö avaa meille mahdollisuuden palvella asiakkaitamme entistä kokonaisvaltaisemmin tuomalla esimerkiksi tekoälyn sovellukset valikoimaamme. Ambientia on myös monin verroin meitä isompi organisaatio, ja hyödymme heidän mukanaolostaan johtamiseen ja strategiaan liittyvissä kysymyksissä, Shero Commercen toimitusjohtaja ja perustaja Gentian Shero sanoo.

Vuonna 2010 perustetun Shero Commercen palveluksessa on 36 työntekijää ja sen vuoden 2019 liikevaihto oli 1,9 miljoonaa dollaria. Yritys toimii hajautetusti useissa eri lokaatioissa.

Ambientian liikevaihto viime vuonna oli 20,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 200 työntekijää. Ambientialla on toimistot Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa, Turussa, Joensuussa ja Tallinnassa. Ambientia on suomalainen liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritys.