Suomalaisen suunnittelema kuljetuspakkaus jatkaa voittokulkuaan

"Ympäristöystävällisyys tulee esille."

Suomalaisen Jyrki Petreliuksen suunnittelema kuljetuspakkaus on aiemmin voittanut pohjoismaisen ScanStar -palkinnon. Nyt sama pakkaus on yksi voittaneista töistä maailmanlaajuisessa pakkausalan WorldStar -kilpailussa.

Ilmoitus

DS Smithin Tampereen PackRight Centressä työskentelevä Jyrki Petreliuksen suunnittelussa lähtökohtana oli löytää nestepakkaukselle aaltopahvista valmistettava kuljetusratkaisu, joka kuluttaa materiaalia mahdollisimman vähän, on kierrätettävä ja valmistettu kierrätetystä materiaalista.

Tehokas ja toimiva

- Pitkän linjan ammattilainen, suunnittelija Jyrki Petrelius suunnitteli Refresco Finland Oy:lle nerokkaan yksikertaisen, mutta samalla tehokkaan ja toimivan ratkaisun. Nestekartonkitölkkien kuljetuspakkauksessa materiaalia on käytetty entistä optimaalisemmin – vain sen mitä tarvitsee, ja sekin täysin kierrätettävää ja jo kierrätettyä materiaalia. Ratkaisu on tehokas, toimiva ja turvallinen. Sen tukevuus, pinottavuus ja kuljetuspakkauksen kiinnittyminen lavaan on varmistettu ammattitaitoisella suunnittelulla, DS Smithin tiedotteessa kerrotaan.

Kuljetuspakkaus on suunniteltu suoraan CHEP-lavalle, joka voidaan asettaa kaupassa esille ilman uudelleenlavausta. Tämä säästää kaupan henkilökunnan resursseja, kun aikaa ei tarvitse käyttää hyllyttämiseen. Rakenteen suunnittelussa on huomioitu tärkeä primääripakkauksen brändin näkyvyys, jolloin kokonaisuus toimii myös myynninedistäjänä.

Voidaan kierrättää

- Ratkaisun ympäristöystävällisyys tulee esille, kun tarkastelee sen materiaalia ja vaikutusta jätemääriin. Tämä ratkaisu on valmistettu kierrätetystä aaltopahvista, joka voidaan lopuksi kierrättää uudelleen olemassa olevassa keräysjärjestelmässä. Kuljetuspakkauksessa ei ole mitään kaatopaikkajätteeksi päätyvää.Ratkaisun uudenlainen pohjarakenne suojelee primäärituotteen eli juomapakkauksen korkkeja ja pitää pakkaukset hyvin paikallaan kuljetuksen ajan. Tämä puolestaan ehkäisee kuljetusvaurioista johtuvan hävikin syntymistä.

Tämän ratkaisun lisäksi DS Smith saa noutaa palkitsemistilaisuudessa neljä muutakin WorldStar -palkintoa, kun Suomen lisäksi Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Itävallassa ja Saksassa suunnitellut pakkaukset ovat myös palkittavien joukossa. Palkintoseremonia järjestetään 15. toukokuuta 2019.