Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen

Stockmann Oyj Abp on päättänyt jättää hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn.

Syynä tähän on koronaepidemian aiheuttama muutos Stockmann-konsernin liiketoimintaympäristöön.

Korona on vähentänyt asiakasmääriä äkillisesti, yhtiö kirjoittaa.

Ilmoitus

Stockmann-tavaratalotoiminnan sekä Lindexin verkkokauppa jatkavat voimakasta kasvuaan, mutta digitaalisen asioinnin kasvu ei riitä korvaamaan vähentynyttä asiakasmäärää.

Koska yhtiön liiketoiminta on jatkamiskelpoista ja tervehdytettävissä on Stockmannin hallitus päättänyt, ottaen huomioon yhtiön rahoitusrakenteen, jättää Stockmann Oyj Abp:n osalta yrityssaneeraushakemuksen. Koronaviruksella sekä sen seurauksena annetuilla rajoituksilla on ollut ja tulee olemaan olennainen vaikutus yhtiön asiakasmääriin ja kassavirtaan, Stockmann kirjoittaa tiedotteessaan.

Yrityssaneerausmenettely ei kuitenkaan koske konsernin tytäryhtiöitä eli Stockmannin Baltian tavarataloja eikä Lindexiä.

 

Liiketoiminnan uudistaminen oikealla tiellä

Stockmann kertoo edelleen tiedotteessaan, että vuonna 2019 uudistettu strategia näkyi tilikauden 2019 positiivisena oikaistuna liiketuloksena. Tammi-helmikuussa tänä vuonna kehitys jatkui niin ikään edellisvuotta paremmin.

Stockmannilla ja Lindexissä on tehty erittäin rajusti töitä yhtiön liiketoiminnan kehittämiseksi ja uudistamiseksi, jotta molempien liiketoimintojemme tulos käännetään kasvuun vuoteen 2021 mennessä. Keväällä 2019 tehdyt strategiset valinnat ovat osoittautuneet oikeiksi, ja konsernin liiketoiminta on kehittynyt niin vuonna 2019 kuin tammi‒helmikuussa 2020 tavoitellulla tavalla. Koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön tilanne johti kuitenkin tilanteeseen, jossa asiakasmäärien lasku on ollut erittäin voimakasta ja yhtiön kassavarat ovat ehtyneet. Tässä erittäin vaikeassa tilanteessa yhtiön hallitus on päättänyt Stockmannin hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. Selkeä näkemyksemme on, että Stockmann-konsernilla on käynnistettyjen toimenpiteiden myötä kannattavan liiketoiminnan edellytykset olemassa, Lauri Ratia, Stockmann Oyj Abp:n hallituksen puheenjohtaja toteaa.

 

”Turvata yhtiön toimintaedellytykset ja säilyttää työpaikat”

Olemme työskennelleet yhdessä koko henkilöstömme kanssa väsymättömästi ja suurella sydämellä Stockmannin ja Lindexin sekä asiakkaidemme eteen. Koronaepidemian vuoksi olemme valitettavasti tilanteessa, jossa joudumme etsimään uusia keinoja viedä Stockmann-konsernia eteenpäin. Ensisijaisena tavoitteenamme on nyt turvata yhtiön toimintaedellytykset ja säilyttää työpaikat, Stockmann Oyj Abp:n toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo.

Ilmoitus

Uskomme vahvasti, että Stockmann-konsernin valittu strategia on oikea. Jatkamme Lindexin brändin voimakasta kehittämistä yhdeksi merkittävistä eurooppalaisista muotitoimijoista samoin kuin Stockmann-tavarataloliiketoiminnan kehittämistä kolmea perusperiaatettamme noudattaen: tarjoamme uniikkeja ja korkealaatuisia tuotteita, parasta palvelua asiakkaillemme sekä tuomme uutuuksia maailmalta Suomeen ja Baltiaan. Yhtäaikaisesti haluamme toimia vastuullisena yrityskansalaisena koko arvoketjussamme ja saattaa konsernin talous terveelle pohjalle, Latvanen kertoo yhtiön tiedotteessa.