Skincity aloittamassa tyhjien pakettien panttisysteemiä ensi vuonna

Toimii jo Ruotsissa – konsepti on tarkoitus aloittaa Suomessa ja Norjassa vielä ensi vuonna.

Erilaista kosmetiikkaa myyvä Skincity aloitti helmikuun alussa tyhjien pakettien panttisysteemin Ruotsissa yhteistyössä PantaPå-yhtiön kanssa. Toisin sanoen tyhjien pakettien kierrättämisestä maksetaan pantti, samaan tapaan kuin tyhjistä juomapurkeista

Yhteistyö PantaPå:n kanssa on tärkeä osa suurta kestävän kehityksen työtämme, jonka kanssa työskentelemme nyt. Tavoitteenamme on tulla alamme johtavaksi vastuullisuuden alueella, Skincityn COO, Ylva Pagmen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Ilmoitus

Käytännössä se toimii niin, ainakin naapurimaassa, että tyhjän pakkauksen viivakoodi skannataan PantaPån sovelluksessa ja sen jälkeen se jätetään lähimpään kierrätyspisteeseen.

Pantti on 1 kruunu ja sen voi joko antaa hyväntekeväisyyteen, lahjoittaa ystävälle tai ottaa omalle tilille. Skincityn paketit voi tällä hetkellä kierrättää koko Ruotsissa ja he aikovat lisätä uusia markkinoita systeemin mukaan lyhyen ajan sisällä. Heti ensi vuonna konsepti on tarkoitus aloittaa Suomessa ja Norjassa.

Tähän saakka pakkaukset ovat vain olleet arvotonta roskaa sen jälkeen, kun sisältö on otettu sieltä. Tähän haluamme muutoksen ratkaisullamme, että pakkaus saa ansaitsemansa arvon, PantaPån toimitusjohtaja Suwar Mert sanoo.

Sen lisäksi tuotemerkki saa hyvät tilastot siitä, missä määrin heidän pakkauksiaan oikeasti kierrätetään.