Ruotsalaismedia: Amazon aloittaa pian Suomessa

"Ilmainen kotiinkuljetus ja toimitus seuraavana päivänä."

Ilmoitus

Verkkokauppajätti Amazon aloittaa toimintansa Suomessa vielä ennen kesää. Näin spekuloidaan verkkojulkaisu DI Digitalissa, jossa uskotaan Amazonin aloittavansa toiminnan Pohjoismaissa hyvissä ajoin ennen Black Fridayta.

Artikkelissa ruotsalaiset verkkokauppapiirien asiantuntijat ja yrittäjät kertovat, että Amazon palkkaa työntekijöitä ja valmistelee toiminnan aloittamista Ruotsissa.

- Olen kuullut paljon huhuja salaisesta projektista Tukholmassa ja siitä, että jotain tuodaan keväällä markkinoilla. Arvaan, että se liittyy ruotsinkielisiin verkkosivuihin, sanoo Pär Svärdson Di Digitalille. Svärdson on perustanut muun muassa Adlibriksen ja Apotean.

Pohjolaan omat varastot

Samoilla linjoilla on myös myös verkkokauppa Bubbleroomin toimitusjohtaja Ville Kangasmuukko. Hän kertoo kuulleensa, että Amazon tulee Ruotsiin toisen vuosineljänneksen aikana.

Pääsijoittaja Northzonen osakas Hans Otterling uskoo, että Amazon aloittaa pian tuomalla omat varastonsa Pohjolaan.

- He aloittavat Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa yhtä aikaa ja tarjoavat ilmaisen kotiinkuljetukset ja toimituksen seuraavana päivänä, Otterling sanoo.

Amazon on parina viime vuotena tuonut digitaalisia palveluitaan Suomeen. Lisäksi Amazonin laitteiden (Echo) saatavuus Suomessa on parantunut. Kesällä 2016 Amazon järjesti rekrytointitapahtuman Suomessa.

Ilmoitus