Robotit keräilevät pian verkkokauppaostokset Helsingin K-Citymarket Ruoholahdessa

”Mahdollistaa verkkokaupan toimitukset asiakkaalle tehokkaasti ja läheltä”.

Automaation hyödyntäminen kannattaa juuri K-Citymarket Ruoholahdessa, koska ruoan verkkokauppaa käyttäviä asiakkaita on kantakaupungissa paljon, eli volyymit ovat siellä automatisaation hyödyntämisen kannalta järkevällä tasolla, Keskon ruoan verkkokaupasta ja digitaalisista palveluista vastaava johtaja Antti Rajala kertoo tiedotteessa.

K-Citymarket Ruoholahti on yksi K-ryhmän vilkkaimmista myymälöistä verkkokaupan osalta. 

Ilmoitus

Olemme kehityshankkeessa innolla mukana, kyseessähän on uusi avaus koko suomalaisessa ruoan verkkokaupassa. Verkkokauppa on kiinteä osa kauppamme toimintaa ja sitä hyödyntää arjen helpottamisessa yhä useampi asiakas. Uusi järjestelmä hyödyttää valmistuessaan myös kivijalan asiakkaitamme, sillä verkkokauppatilausten keräilyn siirtyminen pääosin muihin tiloihin tuo väljyyttä kaupan käytäville, kauppias Tero Huhtala sanoo.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja ne edistyvät vaiheittain. Järjestelmän odotetaan valmistuvan vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Järjestelmän toimittajaksi on valittu pohjoisamerikkalainen Dematic. Yrityksellä on laaja kokemus MFC-konseptista, johon rakennettava järjestelmä pohjautuu. Dematicin tuottama ratkaisu sisältää kaikki tavoitellut toiminnallisuudet, kuten varastonohjausjärjestelmän, itse automaatiojärjestelmän sekä 45 kappaletta siinä seikkailevia robotteja, Antti Rajala kertoo.