Retimen Pasi Bruun Amazonista: ”Suomi tulee. 100% varma”

Retime on Pohjoismaiden johtava Amazon-toimisto, joka panostaa pääasiassa pohjoismaisiin yrityksiin ja tuotemerkkeihin nostaen niitä Amazonin markkinapaikoille.

Kukaan ei ole ohittanut päivän suurinta uutista, että yhdysvaltalainen verkkogigantti Amazon avasi lopulta markkinapaikkansa Ruotsissa. Tätä on odotettu pitkään eikä asia ollut mikään yllätys. Kuitenkin he pitivät lanseerauksen päivämäärän viimeiseen asti omana tietonaan.

Ehandel sai kiinni Amazonbisnekseen erikoistuneen Retimen Pasi Bruunin, jolle aamu on ollut kiireinen.

Ilmoitus

Yllätyshän tämä ei ollut, mutta aamulla kello 6, kun katsoin sivustoa tottakai positiivisesti yllätyin ja intoa täynnä heti aamusta. Meillä on puhelin laulanut toimistolla koko aamun. Markkinapaikka oli hieman enemmän, jota ajattelin, tuotteita huomattavasti enemmän kuin ensin ajattelin. Huomioitavaa on ehkä, että useiden myyjien tuotekäännökset ovat huonoja, selvästi ei ole käytetty ammattimaisia kääntäjiä, hän sanoo.

 

Miten tieto lanseerauksesta on vaikuttanut teihin? Ovatko kauppiaat lähteneet tai lähdössä innolla mukaan?

Kuten jo mainitsin, puhelin on laulanut. Meidän yli 40 asiakkaasta 80% on jo ilmaissut halunsa aloittaa Ruotsin markkinalla myynti. Elintarvikekategoriassa toimivat yritykset joutuvat vielä hetken odottamaan, sillä se kategoria tulee avoimeksi vasta vähän myöhemmin, Pasi Bruun kertoo.

 

Millainen mahdollisuus tämä on suomalaiselle kauppiaalle?

Täydellinen mahdollisuus. Ruotsi on vahva verkkokauppamarkkina ja nyt Amazon on nosteessa siellä. Mitä nopeammin reagoi, sen parempi.

 

Ilmoitus

Retime luo siis yrityksille kasvua Amazonin markkinapaikoilla ja he auttavat muun muassa löytämään tuotteille oikeat markkinat.

Ruotsin lanseerauksen edellä puheenaiheena on ollut myös se, avaako jättiläinen ovensa pian myös naapurimaissa. Se jo tiedetään, että Amazon on varannut itselleen Amazon.fi-osoitteen, josta ohjattiin ainakin vielä tänään Amazonin saksalaissivustolle Amazon.de.

 

Uskotko, että Amazon on lanseeraamassa markkinapaikkaa myös Suomeen? Uskallatko arvioida milloin?

100% varma. Suomi, Tanska ja Norja avautuvat vuoden 2021-2022 aikana. Nyt on paras aika valmistautua siihen, Pasi Bruun Retime Agencysta sanoo.