Rahtijätti aloittaa lennot sähkölentokoneilla jo tänä vuonna

Tilannut 12 sähkökonetta.

DHL Express kertoo tilanneensa 12 kappaletta kokonaan sähköistä rahtilentokonetta Eviationilta. Lentokoneen nimi on Alice ja siitä on olemassa kaksi eri versiota, toinen ihmisten ja toinen rahdin kuljettamiseen. Lentokone toimii täysin sähköllä.

DHL hankkii luonnollisestikin rahtiversion ja siihen voi lastata 1200 kiloa. Lentomatka on parhaimmillaan 815 kilometriä.

Ilmoitus

Ensimmäisestä päivästä alkaen asetimme huiman tavoitteen muuttaa lentokoneteollisuutta ja luoda uuden sähkökoneiden aikakauden. Olemalla yhteistyössä yhtiön, kuten DHL, joka on johtava kestävien, sähköisten tavarakuljetusten osalta, on todiste, että sähköinen aikakausi on edessämme. Tämä on tärkeä virstanpylväs pyrkiessämme muuttamaan ilmailun tulevaisuutta maailmanlaajuisesti, Eviationin toimitusjohtaja Omer Bar-Yohay sanoo lehdistötiedotteessa.

DHL:n mukaan kone on täydellinen niin kutsuttuihin ”feeder routeseihin”, jotka ovat siis lyhyempiä matkoja. 30 minuutin latauksella voi lentää tunnin ja lataus tapahtuu kun tavaroita lastataan koneeseen ja siitä ulos.

Alicen ulottuvuudella ja kapasiteetilla tämä on fantastinen kestävä ratkaisu maailmanlaajuiselle verkostollemme. Meidän tavoitteenamme on olla huomattavassa asemassa hiilidioksijalanjäljen pienentämisessä ja nämä laivaston ja teknologian edistysaskeleet auttavat vähentämään hiilidioksipäästöjä entisestään, Travis Cobb, EVP Aviation, DHL Expressiltä sanoo.

Ensimmäinen lento Alicella tapahtuu jo tänä vuonna.