Raha virtaa Amazonilla – myi 108,5 miljardilla dollarilla

Voitto kasvaa huimasti.

Verkkojätti Amazon jätti ensimmäisen kvartaalin 2021 tuloksen ja vaikka jo pandemia aiheutti ison kasvun, tämä jättiläinen jatkaa yllättämistä. Liikevaihto kipusi 44 prosenttia, edellisvuoteen verrattuna, ja oli kaikkiaan 108,5 miljardia dollaria.

Eikä pelkästään liikevaihto kasvanut. Liikevoitto yli tuplaantui 8,9 miljardiin dollariin.

Ilmoitus

Yhtiön toimitusjohtaja Jeff Bezos ei kuitenkaan ole tästä erityisen kiinnostunut vaan kommentoi sen sijaan sitä, että Prime Video ja AWS (Amazon Web Services) täyttävät 10 ja 15 vuotta.

Kun Prime Video täyttää 10 vuotta yli 175 miljoonaa Prime-jäsentä ovat katsoneet ohjelmia ja elokuvia viimeisimmän vuoden aikana ja katsomistunnit ovat kasvaneet 70 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, Jeff Bezos sanoo ja lisää:

Vain 15 vuodessa AWS on saavuttanut vuosittaisen myynnin, mikä on 54 miljardia dollaria ja kilpaillut maailman suurimpia teknologiayhtiöitä vastaan ja sen kasvu kiihtyy – kasvua on 32 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yhtiöt Airbnb:stä MacDonaldsiin tulevat AWS:lle, koska tarjoamme ehdottomasti laajimman valikoiman työkaluja ja palveluita, mitä on saatavilla.

Ja mitä tulee yhtiön numeroihin, niin on selvää, että vahva kasvu vain jatkuu. Amazon ennakoi liikevaihtoa 110 ja 116 miljardin dollarin välillä vuoden toiselle neljännekselle ja liikevoittoa 4,5 ja 8 miljardin dollarin välillä.