Putkifirma aloitti myös verkkokauppiaana – kylpyhuoneen tarvikkeet kätevästi netistä

Ruotsalainen Rörfokus lanseerasi Suomessa tammikuussa – tilauksien määrä kasvaa jatkuvasti.

LVI-palveluihin erikoistunut Rörfokus aloitti joitakin vuosia sitten myös verkkokauppiaana kotimaassaan Ruotsissa. Tammikuussa yhtiö lanseerasi Suomessa ja kuivahkon alun jälkeen tuotevalikoima on laajentunut noin 6000 tuotteeseen, mikä on silti edelleen kaukana sisarverkkokaupan 16 000 tuotteen valikoimasta. Tilauksien määrä Suomessa on jatkuvassa kasvussa.

Lanseerasimme verkkokauppamme myös Suomessa tammikuussa tänä vuonna. Hieman hitaan alun jälkeen, kun meillä oli vain muutamia tuotteita käännettynä, meillä on nyt suurinpiirtein 6000 aktiivista tuotetta Suomen markkinoilla. Tilauksien määrä kasvaa kuukausittain, Rörfokuksen toimitusjohtaja Mattias Karlsson kertoo Ehandelille.

Ilmoitus

 

Kylpyhuonetuotteiden menekki on ollut nousussa jo ennen koronaa. Rörfokuksen liikevaihto vuonna 2017 oli vain 1,2 miljoonaa Ruotsin kruunua. Vuonna 2020 liikevaihto oli kasvanut 42 miljoonaan kruunuun ja vuoden 2021 tavoitteena on miltei tuplata summa 70 miljoonaan Ruotsin kruunuun (noin 7 miljoonaa euroa).

Rörfokuksella on Ruotsissa verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälä, remontti- ja LVI-palveluita sekä putkiasennuksia, mutta Suomessa sellaisia suunnitelmia ei ole.

Tällä hetkellä meillä on suunnitelmissa ainoastaan verkkokauppa Suomessa, Mattias Karlsson sanoo.

Laajentumissuunnitelmia on kuitenkin muuten ja tarkoituksena on etabloitua ajan kanssa myös Norjaan ja Tanskaan.

 

Onko suomalaisten ja ruotsalaisten ostokäyttäytymisessä jotain eroja?

Sen olemme huomanneet, että suomalaiset eivät soittele yhtä paljon, kun tulee kysyttävää vaan suosivat sähköpostia suuremmassa mittakaavassa kuin Ruotsissa. Muuten näemme samat trendit kylpyhuoneen sisustuksessa, mutta tässä on pieni varaus, koska meillä ei ole Suomen osalta yhtä suurta dataa, jota voisi tarkastella, Mattias Karlsson sanoo.

Ilmoitus

 

Putkiala on melko miesvaltainen. Asennuspuolella Rörfokuksella on vain yksi naispuolinen henkilö, mutta verkkokaupan ja toimiston henkilökunta on naisvaltainen.

Rörfokuksen asiakaspalvelussa saa apua myös suomeksi.

 

Mitä muuta haluaisit kertoa?

Suomessa on mukavat markkinat ja odotamme innolla, että pääsemme laajentamaan myös muihin maihin.