PostNord rakentaa uuden terminaalin Vantaalle

Pääkaupunkiseudun terminaalitoiminnot siirtyvät Vantaan Osumakujalta uusiin tiloihin alkusyksystä 2022.

PostNord kertoo tänään investoivansa tulevaisuuden suuriin pakettimääriin sekä kuluttajien kasvaviin odotuksiin investoimalla terminaali-infraan. Yhtiö rakentaa uuden terminaalin Vantaalle, joka otetaan käyttöön syksyllä 2022.

Uusi terminaali on osa strategiaa, jossa keskiössä ovat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Ilmoitus

Vantaan Hakkilaan nousee nykyaikainen ja tehokas terminaali, jossa hyödynnetään vahvasti liiketoimintaamme tukevaa automatiikkaa ja joka tukee PostNordin kasvu- ja vastuullisuustavoitteita. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja tehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä, PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar kertoo tiedotteessa.

Uudet tilat rakentaa YIT, ja rakennukselle tullaan hakemaan LEED Silver-ympäristösertifiointia.

Koronapandemia on osaltaan kiihdyttänyt verkkokaupan kasvua ja toimitusketjun tehokkuus on entistä tärkeämmässä roolissa. Olemme iloisia voidessamme tarjota PostNordille hyvän sijainnin ja tilaratkaisun, joka palvelee heidän kasvavan toimintansa tarpeita, YIT:n johtaja Timo Lehmus kertoo.

Terminaalitoimintojen siirryttyä Hakkilaan 2022 nykyiset tilat vapautuvat kokonaan PostNordin varastoliiketoiminnan käyttöön.

PostNord on uudistanut Turun terminaalinsa jo aiemmin ja Tampereelle nousee parhaillaan uusi terminaali, joka otetaan käyttöön kesällä. Omien pääterminaalien lisäksi yhtiön logistiikkaverkostoon kuuluu 19 alueterminaalia kautta maan.